שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ארבעה קינוחים חגיגיים עם הרימון האדום-אדום הזה

רימון הוא תרופת הסבתא המושלמת - נוגד חמצון, מוריד לחץ דם ובעל סגולות אנטי דלקתיות. השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מוסיפים אותו לקינוחי החג, כדי שתהיה שנה מתוקה, וגם בריאה

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת יוגורט דבש ורימונים
עוגת יוגורט דבש ורימוניםצילום: מוטי מילרוד

עוגת יוגורט דבש ורימונים

עוגה שעונה על כל הקריטריונים של קינוח חג – אלגנטית, צבעונית, עשירה אך לא כבדה ועושה שימוש במיטב המאפיינים של החג

עוגת יוגורט דבש ורימונים
עוגת יוגורט דבש ורימוניםצילום: מוטי מילרוד

חומרים לעוגה בקוטר 20:

לבצק הפריך:

220 גרם (כוס וחצי) קמח

40 גרם (4 כפות) אבקת שקדים

100 גרם (חבילה) חמאה

1 חלמון מביצה L

גרידה מלימון בינוני אחד

לקרם יוגורט דבש:

300 גרם (2.5 גביעים) קרם יוגורט (עדיף יווני עם אחוזי שומן גבוהים)

250 גרם (מיכל) שמנת מתוקה

50 גרם (2.5 כפות) דבש

40 גרם (4 כפות) סוכר

40 גרם (3.5 כפות) אינסטנט וניל

5 גרם (כפית) ג'לטין

25 גרם (2 כפות) מים

3 גרם (כפית שטוחה) תמצית וניל

ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל הרכיבים ומתחילים לעבד במהירות איטית כדקה. מגבירים למהירות בינונית, מעבדים כדקה נוספת עד להיווצרות בצק אחיד שנפרד מהדפנות.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כשעתיים.

הכנת קרם היוגורט:

מכניסים מסת ג'לטין: בכלי קטן שמים את אבקת הג'לטין עם המים, מערבבים עד להיטמעות הג'לטין במים ומניחים בצד כ-10 דקות.

בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל הרכיבים (למעט הג'לטין) כ-2-3 דקות על מהירות גבוהה עד להתייצבות. 

ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-30 שניות עד להמסה מוחלטת.

עושים השוואת טמפרטורות: לוקחים מעט (בערך כוס) מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג'לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת; מחזירים מיד לקערת המיקסר עם קרם היוגורט ומערבבים על מהירות בינונית כחצי דקה עד לאחידות.

להרכבה:

2 כוסות גרגירי רימון טריים

הרכבת המנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מוציאים את הבצק מקירור ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ.

מרפדים את תבנית העוגה בשכבת בצק, מהדקים היטב לפינות ומחוררים באמצעות מזלג.

מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

יוצקים כחצי ממלית היוגורט ומיישרים לשכבה אחידה.

מפזרים כוס מגרגירי רימון לשכבה אחידה.

יוצקים את מחצית הקרם שנותר ומיישרים. מעבירים לארבע שעות לפחות להקפאה.

מוציאים מהמקפיא ומחלצים מהתבנית. מפזרים מעל בצורה הרצויה את כוס הרימונים שנותרה ושומרים בקירור עד ההגשה.

פנקוטה רימונים בכוסות חגיגיות

קינוח שהוא מפגש בין צפון איטליה פינת לבין מזרח תיכון חדש. מחבל פיימונטה שבצפון איטליה מגיעה הפנקוטה, בבסיסה קרם שמנת מבושל, נטול ביצים ואפייה. כיאה לחג, כאן היא משתדרגת עם ג'לי רימונים וגרגירי רימון טריים שמקנים לה מראה משובב, חמצמצות ומשחק טקסטורות.

פנקוטה רימונים
פנקוטה רימוניםצילום: מוטי מילרוד

חומרים ל-4 כוסות פנקוטה:

400 גרם (מיכל ו-3/4 כוס) שמנת מתוקה

60 גרם (1/4 כוס) חלב

80 גרם (7 כפות) סוכר

4 גרם (כפית) ג'לטין

20 גרם (5 כפיות) מים קרים

חצי כפית מחית וניל

חומרים לג'לי הרימונים:

240 גרם (1 כוס) רכז רימונים

10 גרם (כף) קורנפלור

8 גרם (כף) אבקת סוכר

הכנת הפנקוטה:

מכינים את הג'לטין: משרים את הג'לטין במים קרים ומערבבים עד להיטמעות הג'לטין במים, כ-10 דקות. 

בסיר קטן, מביאים לרתיחה על אש בינונית את השמנת מתוקה, החלב וסוכר הווניל.

ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרו ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב עד להיטמעות הג'לטין במסה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון בטמפרטורת חדר.

הכנת ג'לי הרימונים:

בסיר קטן, על אש בינונית מביאים לרתיחה את רכז הרימונים עם אבקת הסוכר והקורנפלור. מסמיכים את התערובת, תוך כדי ערבוב מתמיד, כשתי דקות, עד שהתערובת סמיכה ואחידה. מסירים מהאש ומניחים בצד עד להרכבה.

הרכבת המנה:

מוזגים לכוס נבחרת רבע כוס מהפנקוטה ומעבירים להקפאה למשך כשעתיים.

בתום שעתיים, מוציאים מהמקפיא ויוצקים שכבה דקה ואחידה מג'לי הרימונים ומכניסים למקפיא לשעה נוספת.

מוציאים מהמקפיא ומוזגים עוד רבע כוס מהפנקוטה. שומרים בקירור עד ההגשה.

הצעת הגשה: לפני ההגשה כדאי לפזר מעל גרגירי רימון טרי

מאפינס שוקולד לבן קצפת ורימונים

קינוח קל ומרשים לראש השנה במעט מאוד עבודה – מאפינס שוקולד לבן עם מיץ רימונים, קצפת וגרגירי רימון שיוצרים קאפ קייק שהיא תענוג חגיגי במיוחד שתמיד קוצר מחמאות

מאפינס שוקולד לבן קצפת ורימונים
מאפינס שוקולד לבן קצפת ורימוניםצילום: מוטי מילרוד

חומרים ל-10 מאפינים אישיים:

150 גרם (חבילה וחצי) חמאה בטמפרטורת חדר

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

2 ביצים גודל L

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד לבן

120 גרם (חצי כוס) מיץ רימונים

20 גרם (כף) סילאן

280 גרם (2 כוסות) קמח

5 מ"ל (כפית) תמצית וניל

4 גרם (כפית) אבקת אפיה

חומרים לקצפת:

250 גרם (מיכל) שמנת מתוקה

25 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

25 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: 1 כוס גרגירי רימון טריים

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו בלון, מערבבים במהירות בינונית חמאה רכה וסוכר למשך כדקה, עד להיטמעות הסוכר בחמאה.

מוסיפים ביצים ומקציפים כשתי דקות על מהירות בינונית, עד לקבלת מסה בהירה ואוורירית מעט.

ממיסים במיקרו שוקולד לבן ומיץ רימונים עד להמסה מוחלטת של השוקולד הלבן. מערבבים כדי לקבל תערובת הומוגנית, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים כדקה נוספת עד לאחידות.

מוסיפים את הסילאן ותמצית הווניל ומערבבים לאחידות כחצי דקה.

מוסיפים את היבשים (קמח ואבקת אפייה) ומערבבים כדקה עד לקבלת מסה סמיכה והומוגנית.

בתבנית מאפינס אישית, יוצקים את בלילת המאפינס עד ל-2/3 מגובה התבנית.

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת הקצפת:

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את השמנת, אבקת סוכר והאינסטנט פודינג על מהירות גבוהה כשתי דקות, עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל המאפינס בצורה הרצויה.

מפזרים מעל גרגירי רימון טרי.

טרייפל רימונים ודבש

אם החיים נותנים לך רימונים, תעשו מהם רימונענע - גרגירי רימון מתובלים בלימון ונענע מרכיבים את השכבה השלישית לקינוח עתיר הרושם הזה, שהוא גם פשוט להפליא ומורכב מתחתית עוגת דבש וקרם מסקרפונה

טרייפל רימונים ודבש
טרייפל רימונים ודבשצילום: מוטי מילרוד

חומרים לעוגת הדבש (בתבנית אינגליש):

2 ביצים מגודל L מופרדות

80 גרם (7 כפות) סוכר

120 גרם (6 כפות) דבש

120 גרם (חצי כוס) מים רותחים

90 גרם (3 כפות) שמן

5 מ"ל (כפית) תמצית וניל

160 גרם (כוס ו-2 כפות) קמח

3 גרם (כפית)  אבקת אפייה

1 שקיק תה קינמון

חומרים לקרם המסקרפונה:

500 גרם (2 גביעים) גבינת מסקרפונה

500 גרם (2 גביעים) שמנת מתוקה

100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

חומרים לרימונים מתובלים:

2 כוסות גרגירי רימון טריים

1 מיץ מלימון אחד

גרידה מחצי לימון

24 גרם (2 כפות) סוכר

10 עלי נענע קצוצים דק

הכנת עוגת הדבש:

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה, עד להיווצרות קצף לבן.
מוסיפים את הסוכר ומגבירים מהירות, עד לקבלת קצף חזק ויציב, כ-3 דקות.

מוזגים לכוס מים הרותחים עם שקיק התה. מניחים בצד כ-5 דקות כדי שהמים יספגו את טעמי התה.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים ,דבש, תמצית וניל, שמן וכוס התה, עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה.

מוסיפים לבלילה את החלבונים המוקצפים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לאחידות.
מוסיפים את היבשים (קמח ואבקת אפייה) ומערבבים כחצי דקה, עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.

אופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

*לזירוז הליכיםאפשר להשתמש בעוגת דבש קנויה. 

הכנת קרם המסקרפונה:

בקערת מיקסר מערבבים את גבינת המסקרפונה ואבקת סוכר במהירות איטית כדקה, עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השמנת מתוקה בהדרגה. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים כדקה עד לקבלת קצפת יציבה.

הכנת הרימונים המתובלים:

מערבבים את כל הרכיבים בקערה ושומרים להרכבה.

הרכבת המנה:

בקערה גדולה (רצוי שקופה), מניחים בתחתית פרוסות מעוגת הדבש כך שיכסו את תחתית הכלי.

מעבירים את קרם המסקרפונה לשק זילוף ומזלפים חצי מכמות הקרם בשכבה אחידה מעל עוגת הדבש.

מפזרים מעל 2/3 כוס רימונים מתובלים.

חוזרים על פעולות 1-2-3 שנית.

אפשר לקשט מעל בגרגירי רימון שנותרו ובעלי נענע טריים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ