ארבעה קינוחי כוסות לראש השנה שעושים כבוד דווקא לרימון

קראמבל, מסקרפונה דבש, או רד וולווט בגרסת הרימון? השנה, נסו לאכול את המתוק שלכם בכוסות. ארבעה קינוחי כוסות לראש השנה של אמיר פורת ורוסלה יונה מביסקוטי, במתכונת קצת אחרת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פנקוטה דבש ורימונים
פנקוטה דבש ורימוניםצילום: מוטי מילרוד
אמיר פורת ורוסלה יונה, שפים אורחים

קינוחי כוסות לראש השנה יכולים להיות התשובה הראויה, הפחות מחניקה והיותר מרעננת לעוגות הדבש הבחושות והמסורתיות. על אף שעוגת דבש בחושה היא הקינוח הקל בעולם, לא מעט פעמים היא לא מספיק חגיגית ולא ממש מרגשת. במקרה הנוכחי, ארבעה קינוחי כוסות יפהפיים ואלגנטיים במיוחד, שנותנים כבוד דווקא לרימון - אחד מסמלי החג המובהקים.

פנקוטה דבש ורימונים

הפנקוטה היא קרם מבושל נטול ביצים ואפייה, המגיע אלינו מחבל פיימונטה. מצד אחד, מדובר בקינוח מרשים ואילו מהצד השני הוא קל להכנה ומתאים לתקופה הזו של שלהי הקיץ. הקינוח מקבל את האלגנטיות שלו מהניגודיות בין ההדר של קרם השמנת לצבעו האדום העז של הרימון.

חומרים ל-5 כוסות:

5 גרם (חצי כף) ג'לטין
25 מ"ל (2 כפות) מים (קרים)
400 מ"ל (מכל ו-2/3) שמנת מתוקה
60 מ"ל ( רבע כוס) חלב
80 גרם (4 כפות) דבש
גרגירים מחצי מקל וניל (או חצי כפית תמצית וניל)

להרכבת המנה:

חצי כוס רכז רימונים
גרגירים מרימון שלם
מיץ מלימון שלם
4-5 עלי נענע גרוסים

אופן ההכנה:

1. בקערית קטנה מערבבים יחד את הג'לטין והמים ומשרים במשך כ10-15 דקות, עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. 

2. בסיר מחממים את השמנת המתוקה, החלב, גרגירי הווניל והדבש עד לסף רתיחה, עד שהדבש נמס תוך כדי ערבוב.

3. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין למשך כ-20 שניות (עד להמסה) ומוסיפים לתוך תערובת השמנת החמה, תוך כדי ערבוב תמידי.

4. מצננים את התערובת למשך כשעה שעתיים, כשמדי פעם מערבבים אותה.

הרכבת המנה:

1. מוזגים לכלים אישיים (ממלאים עד 2/3 מגובה הכוס), ומצננים במקרר במשך כ- 3-2 שעות, עד שהפנקוטה מתייצבת.

2. מוציאים מהמקרר ומוסיפים כף רכז רימונים.

3. לפני ההגשה מערבבים את גרגירי הלימון עם מיץ הלימון ועלי הנענע הגרוסים ומוסיפים מעל.

טרייפל אישיים של רימונים עם קרם מסקרפונה דבשצילום: מוטי מילרוד

טרייפל רימונים עם קרם מסקרפונה דבש

קראמבל חמאתי, קרם גבינת מסקרפונה מתובל בדבש וגרגירי רימונים חמצמצים ומרעננים לקישוט, או בקיצור - שלוש שכבות של אושר. רוצים עוד צבע? אפשר להוסיף לרימונים פירות קיץ נוספים: שזיפים אדומים וירוקים, ענבים אדומים וירוקים, מנגו, נקטרינה או אפרסק.

חומרים ל-8 כוסות אישיות או לקערת זכוכית גדולה:

לקראמבל:

100 גרם (3/4 כוס) קמח
100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
100 גרם (חבילה) חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח

לקרם מסקרפונה ודבש:

250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר
40 גרם (2 כפות) דבש
250 גרם גבינת מסקרפונה
גרידת לימון מלימון אחד

להרכבת המנה:

גרגירים מרימון שלם

הכנת הקראמבל:

1. בקערה מניחים את כל הרכיבים ומעבדים ביד לתערובת פירורית (שלא ישארו גושי חמאה).

2. מעבירים את התערובת הפירורית למגש מרופד בנייר אפייה.

3. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהקראמבל מזהיב.

הכנת המסקרפונה:

1. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה והסוכר במהירות בינונית כ-4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה.

2. בקערת מיקסר נפרדת עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה, גרידת הלימון והדבש במהירות בינונית למשך כ-2 דקות עד שמתקבלת תערובת רכה וגמישה.

3. מוסיפים את השמנת המוקצפת לתערובת גבינת המסקרפונה תוך כדי תנועת קיפול, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

הרכבת המנה:

1. בכוס נבחרת שמים כף וחצי מהקראמבל.

2. מעבירים את קרם המסקרפונה לשק זילוף (אם אין, ניתן להיעזר בכף) וממלאים עד לגובה רבע הכוס.

3. שמים כף רימונים (למלא יותר בדפנות שיראה כלפי חוץ).

4. חוזרים על פעולות 1-2-3 שנית.

כוסות רד וולווט גבינה קרה ורימוניםצילום: מוטי מילרוד

כוסות רד וולווט גבינה קרה ורימונים

הרד וולווט היא קלאסיקה אמריקאית - עוגת שוקולד עסיסית ואדומה, עם קרם גבינת שמנת ושוקולד לבן במרקם קטיפה. כאן, הקלאסיקה האמריקאית זוכה לפרשנות מקומית: את קרם השמנת העשיר מחליפה מלית גבינה לבנה וטורט הפטל מומר ברימונים, כיאה לרוח החג.

חומרים ל-8 כוסות אישיות:

למלית הגבינה:

מלית גבינה קרה
500 גרם (2 מכלים) שמנת מתוקה
200 גרם (כוס) סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה 9%
500 גרם (2 חבילות) גבינה לבנה 9%

לטורט רד וולווט:

3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
150 גרם (כוס וחצי) גרגירי רימון טחונים מסוננים
15 גרם (2 כפות) רכז רימונים
75 מ"ל (רבע כוס) מים
150 גרם (2/3 כוס) שמן חמניות
200 גרם (כוס וחצי) קמח
7 גרם (כף) אבקת אפיה
מעט צבע מאכל אדום (אופציונלי)

להרכבת המנה:

גרגירים מרימון שלם

הכנת מלית הגבינה:

1. בקערת מיקסר עם מטרפה שמים שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה.

2. מקציפים על מהירות גבוהה למשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם יציב.

3. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את הגבינה הלבנה כחצי דקה עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הטורט:

1. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים ביצים וסוכר על מהירות גבוהה כ-3 דקות, עד לקבלת מסה תפוחה וסמיכה.

2. מוסיפים מים (צבע מאכל - אופציונלי), מיץ רימון ורכז רימונים ומערבבים כחצי דקה על מהירות בינונית עד לאחידות.

3. מוסיפים שמן, קמח ואבקת אפייה. מערבבים כדקה נוספת על מהירות בינונית, עד לקבלת מסה חלקה והומוגנית.

4. על מגש מרופד בנייר אפייה משטחים (ניתן להיעזר בפלטה מדורגת) את המסה.

5. אופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. הטורט מוכן כשהוא תפוח מעט ויבש.

הרכבת המנה:

1. קורצים על בסיס הרד וולווט עם הכוס שבחרתם למלא בה.

2. מניחים בתחתית הכוס בסיס טורט.

3. מעבירים את מלית הגבינה לשק זילוף (ניתן להיעזר בכף) ומזלפים עד לגובה רבע הכוס ממלית הגבינה.

4. מניחים שוב בסיס טורט ומזלפים עד לגובה 3/4 הכוס ומניחים שוב מעל בסיס טורט.

5. ממלאים גרגירי רימון עד לגובה הכוס.

כוס מוס שוקולד טבעוני ורימוניםצילום: מוטי מילרוד

כוס מוס שוקולד טבעוני ורימונים

קינוח טבעוני בחמישה מרכיבים (כולל הרימונים), בו הדבר הכי מורכב הוא שצריך לזכור להניח את פחית הקוקוס במקרר יום לפני כדי שניתן יהיה להקציף בקלות.

חומרים ל-4 כוסות אישיות או 8 כוסיות:

למוס שוקולד טבעוני:

400 גרם (פחית) קרם קוקוס
100 גרם (חפיסה) שוקולד מריר איכותי
כף אבקת קקאו
3 כפות אבקת סוכר

להרכבת המנה:

גרגירים משני רימונים
קליפות רימון מחצי רימון (רק החלק הוורוד העליון)

אופן ההכנה:

1. ממיסים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו, ואבקת הסוכר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד להמסה מוחלטת וקבלת תערובת חלקה.

2. מכינים קצפת קוקוס: מניחים את קופסת קרם הקוקוס במקרר למשך לילה על מנת שהחלק השומני של הקוקוס יתייצב.

3. למחרת, פותחים את הפחית ומוציאים רק את החלק הלבן. מקציפים את החלק הלבן בקערה עד לקבלת קצפת חלקה.

4. בעזרת מרית מקפלים את השוקולד המומס על הקצפת ושומרים להרכבה.

הרכבת המנה:

1. מעבירים את מוס השוקולד לשק זילוף (אם אין, ניתן להיעזר בכף).

2. ממלאים עד 3/4 מגובה הכוס.

3. מעטרים בקליפות וגרגירי רימון טרי.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ