מתכון

עוגת דבש חגיגית

עוגת דבש רבת רושם, יפה וחגיגית, רכה ונימוחה ומתוקה במידה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת דבש חגיגית
עוגת דבש חגיגיתצילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית קוגלהוף

אפשר להכינה מראש ולהגישה לאחר יומיים-שלושה של קירור במקרר

רכיבים

  • כף חמאה לשימון התבנית
  • 3 כפות שקדים פרוסים
  • 225 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
  • 100 גרם דבש (שליש כוס)
  • כפית אבקת נס קפה איכותית
  • 3 ביצים
  • 245 גרם (כוס ו3/4 כוס) קמח מנופה
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כפית זנגוויל יבש טחון
  • 100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה
  • כף קוניאק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה, מפזרים על הדפנות, כולל הדופן הפנימית, שקדים ומצננים במקרר. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חמאה, דבש, סוכר ואבקת נס קפה, למשך חמש דקות. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ולבסוף קוניאק. מערבלים.

מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין חומרים יבשים, ושמנת חמוצה. מערבלים מעט. מניחים כף אחר כף של בצק מעל השקדים. אופים למשך 50 דקות. לאחר חצי שעה של צינון הופכים בזהירות על צלחת ההגשה. אפשר לאחסן במקרר, עטוף, למשך שלושה עד ארבעה ימים.

תגובות