עוגת דבש חגיגית - מתכונים לראש השנה 2017 - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת דבש חגיגית

עוגת דבש רבת רושם, יפה וחגיגית, רכה ונימוחה ומתוקה במידה

תבנית קוגלהוף דרגת קושי: קל
עוגת דבש חגיגית
לימור לניאדו תירוש

אפשר להכינה מראש ולהגישה לאחר יומיים-שלושה של קירור במקרר

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

כף חמאה לשימון התבנית

3 כפות שקדים פרוסים
225 גרם חמאה בטמפ' החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
100 גרם דבש (שליש כוס)
כפית אבקת נס קפה איכותית
3 ביצים
245 גרם (כוס ו3/4 כוס) קמח מנופה
כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
קורט מלח
חצי כפית קינמון
רבע כפית זנגוויל יבש טחון
100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה
כף קוניאק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה, מפזרים על הדפנות, כולל הדופן הפנימית, שקדים ומצננים במקרר. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חמאה, דבש, סוכר ואבקת נס קפה, למשך חמש דקות. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ולבסוף קוניאק. מערבלים.

מנפים יחד את החומרים היבשים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין חומרים יבשים, ושמנת חמוצה. מערבלים מעט. מניחים כף אחר כף של בצק מעל השקדים. אופים למשך 50 דקות. לאחר חצי שעה של צינון הופכים בזהירות על צלחת ההגשה. אפשר לאחסן במקרר, עטוף, למשך שלושה עד ארבעה ימים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות