מתכון לעוגת דבש משודרגת

עוגת דבש קלאסית גבוהה, שזופה ומתוקה במידה שניתן לשדרג בכמה פעולות פשוטות

אריק גלסקו, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אריק גלסקו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק
עוגת דבש
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 3/4 כוס מים
  • 1/3 כוס דבש
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס ריבת תות
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית קקאו, 1 כפית קינמון, 1 כף סודה לשתייה, מעט ציפורן (לא חובה)
  • 200 גרם שוקולד קצוץ לבן/חלב/מריר ליצירת עוגת דבש ושוקולד
  • או פלחי תפוח עץ טרי מקולף ליצירת עוגת דבש ותפוחים

הוראות הכנה

מערבבים את הדבש והמים עד ליצירת בלילה אחידה.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים.

למי שהחליט להכין עוגת דבש ושוקולד זה הזמן להוסיף את השוקולד.

מערבבים בעזרת כף את הבלילה ובוזקים לתוך התבניות.

למי שהחליט להכין עוגת דבש ותפוחים, זה הזמן לסדר את התפוחים על העוגה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-40 דקות.

לעוגת דבש נדרשים יום-יומיים עד שנספגים כל הטעמים. לכן מומלץ להכין אותה כיומיים לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ