גם טבעונים יכולים

מתכון לעוגת דבש טבעונית

מה אוכלים הטבעונים במקום עוגות דבש? השף-קונדיטורית מעיין קאופמן (ממאפיית ג'ייקובס) יצרה עוגה טבעונית חגיגית עם בננה, תמר, פקאן והרבה מייפל

מעיין קאופמן, שף-קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מעיין קאופמן, שף-קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 תבניות אינגליש קייק או עוגה עגולה גבוהה (קוטר 26 ס"מ)
עוגה טבעונית

רכיבים

  • 8 יחידות של בננות בשלות
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר דמררה
  • 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות קמח לבן מנופה (אפשר להחליף בחצי מהכמות בקמח כוסמין)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס תמרים מגעול קצוצים גס ומקומחים קלות (ניתן להחליף חצי בשוקולד צ'יפס)
  • אגוזי פקאן לא קלויים לקישוט

הוראות הכנה

בקערה מועכים את הבננות עם המייפל בעזרת מזלג למרקם גס.

מוסיפים את הסוכרים, השמן, תמצית וניל ורסק התפוחים וטורפים היטב עד שהמסה מתבהרת מעט והסוכר נמס.

מערבבים את הקמח והאבקות ביחד ומוסיפים לקערה, בעזרת לקקן מקפלים את היבשים לתערובת אחידה.

מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.

מוזגים לתבניות ומקשטים באגוזים קצוצים.

אופים בתנור שחומם מראש, 170 מעלות במשך כ- 35 דקות לתבניות האינגליש קייק, וכ- 50 דקות לעוגה עגולה, עד שקיסם יוצא יבש מאמצע העוגה.

לדלל מעט מייפל במים חמים ולמרוח על העוגה כאשר היא חמה.

לצנן ובתאבון.

תגובות