כבד קצוץ מושלם כמו של סבתא - מתכונים לראש השנה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כבד קצוץ מושלם כמו של סבתא

הכבד הקצוץ שאותו הכינו הסבתות הרומניות שלי. מתכון של השף ניר פרומר ממסעדת תטה

6-8 מנות דרגת קושי: קל
כבד קצוץ
אגמדיה

הסבתות שלי היו מכינות כבד קצוץ טרי ומעולה. התגעגתי לטעם ההוא אבל עם כל הכבוד לסבתות, המרקם שלהן היה יבש מעט. בידיים רועדות העזתי לשנות מעט את המתכון על מנת שהמרקם שמתקבל בסוף יהיה יותר "נגיב"- כמו חומוס. העזתי להוציא את מרכיב הלחם מהמתכון המקורי והוספתי ביצה קשה. תיבלתי עם מעט צ'ילי מתוק על מנת להתאים את הטעם הסופי לקהל רחב יותר, אבל בסופו של דבר - הטעם מנצח.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 ק"ג כבד עוף טרי ונקי

2 בצלים גדולים 
4 ביצים xl
מעט שמן קנולה לטיגון
1/4 כוס צ'ילי מתוק 
100 גרם חמאה ולמי שרוצה את המתכון הכשר - לבקש מהקצב קצת שומן אווז ולהמיס אותו מראש על אש קטנה
1/4 כוס ליקר תפוחים או שרי
מלח 
פלפל

הוראות הכנה

מבשלים את הביצים (לביצים קשות) ומקררים. במחבת מטגנים את הבצל (כדאי לחתוך לחצאי פרוסות) עד שנהייה שקוף ומוסיפים את הכבד. ממשיכים לטגן עד שהכבד כמעט מוכן. איך יודעים? נוגעים בו קלות עם האצבע והוא כמעט קשה.

כעת מוסיפים את הליקר הנבחר וממשיכים את הטיגון (שימו לב: עלולה להיווצר להבה וזה רק יעשה טוב לכבד) ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה, הצ'ילי, המלח והפלפל. מקררים לגמרי. 

במטחנת בשר ביתית טוחנים בעזרת הרשת הדקה ביותר את הביצים והכבד מוסיפים את כל הנוזלים שהתקבלו בבישול ומערבבים. מכניסים למקרר לכמה שעות עד שיתגבשו הטעמים.

מגישים עם חלה טרייה ובצל מטוגן מלמעלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות