מתכון

כבד קצוץ מושלם כמו של סבתא

הכבד הקצוץ שאותו הכינו הסבתות הרומניות שלי. מתכון של השף ניר פרומר ממסעדת תטה

ניר פרומר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כבד קצוץ
צילום: אגמדיה
ניר פרומר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות

הסבתות שלי היו מכינות כבד קצוץ טרי ומעולה. התגעגתי לטעם ההוא אבל עם כל הכבוד לסבתות, המרקם שלהן היה יבש מעט. בידיים רועדות העזתי לשנות מעט את המתכון על מנת שהמרקם שמתקבל בסוף יהיה יותר "נגיב"- כמו חומוס. העזתי להוציא את מרכיב הלחם מהמתכון המקורי והוספתי ביצה קשה. תיבלתי עם מעט צ'ילי מתוק על מנת להתאים את הטעם הסופי לקהל רחב יותר, אבל בסופו של דבר - הטעם מנצח.

רכיבים

  • 1 ק"ג כבד עוף טרי ונקי
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 ביצים xl
  • מעט שמן קנולה לטיגון
  • 1/4 כוס צ'ילי מתוק
  • 100 גרם חמאה ולמי שרוצה את המתכון הכשר - לבקש מהקצב קצת שומן אווז ולהמיס אותו מראש על אש קטנה
  • 1/4 כוס ליקר תפוחים או שרי
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה

מבשלים את הביצים (לביצים קשות) ומקררים. במחבת מטגנים את הבצל (כדאי לחתוך לחצאי פרוסות) עד שנהייה שקוף ומוסיפים את הכבד. ממשיכים לטגן עד שהכבד כמעט מוכן. איך יודעים? נוגעים בו קלות עם האצבע והוא כמעט קשה.

כעת מוסיפים את הליקר הנבחר וממשיכים את הטיגון (שימו לב: עלולה להיווצר להבה וזה רק יעשה טוב לכבד) ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה, הצ'ילי, המלח והפלפל. מקררים לגמרי. 

במטחנת בשר ביתית טוחנים בעזרת הרשת הדקה ביותר את הביצים והכבד מוסיפים את כל הנוזלים שהתקבלו בבישול ומערבבים. מכניסים למקרר לכמה שעות עד שיתגבשו הטעמים.

מגישים עם חלה טרייה ובצל מטוגן מלמעלה.

תגובות