מתכון

קציצות עלי סלק, קרע וכרישה לראש השנה

זה לא מתכון, זה נשמה. קציצות לברכות ראש השנה. מתכון מתוך הספר "פשוט טעים לחגים" של אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות עלי סלק
קציצות עלי סלקצילום: שושי סירקיס
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 קציצות
זמן בישול:20

זה לא מתכון, זה נשמה. אוכל מתוק, מלא ברגש יהודי אמיתי. כל ביס – תפילה, כל נגיסה – תקווה ואיחול מכל הלב. שיקרע! רוע גזר דיננו. שיסתלקו! אויבינו ומשטיננו. שיכרתו! כל מבקשי רעתנו. ושנזכה לשנה מתוקה וטעימה ממש כמו הסימנים הללו.

רכיבים

  • 8 פרוסות לחם ישן
  • 2 בצלים מגוררים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • חבילת עלי סלק
  • 2 יחידות קרע
  • 4 גבעולי כרישה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

משרים את הלחם במים, סוחטים היטב, קוצצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הבצלים, השום, מלח ופלפל. מעבירים ל-3 קערות שונות.

קולפים את הקרע, מוציאים את הליבה עם הגרעינים ומגררים בפומפיה את בשר הירק לתוך אחת הקערות. מערבבים היטב.

קוצצים דק את עלי הסלק ומוסיפים לקערה שניה. מערבבים. קוצצים את הכרישה לפרוסות בעובי ס”מ, מעבירים למחבת ומאודים עם מעט שמן על אש בינונית, כ-5 ד’ עד לריכוך, מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה השלישית, מערבבים.

יוצרים קציצות קטנות בגודל 3 ס”מ. מטגנים במחבת את הקציצות, בכל פעם סוג אחד, 2-3 ד’ מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. ניתן להקפיא.

תגובות