קציצות עלי סלק, קרע וכרישה לראש השנה - מתכונים לראש השנה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות עלי סלק, קרע וכרישה לראש השנה

זה לא מתכון, זה נשמה. קציצות לברכות ראש השנה. מתכון מתוך הספר "פשוט טעים לחגים" של אביגיל מייזליק

20 קציצות דרגת קושי: קל
קציצות עלי סלק
שושי סירקיס

זה לא מתכון, זה נשמה. אוכל מתוק, מלא ברגש יהודי אמיתי. כל ביס – תפילה, כל נגיסה – תקווה ואיחול מכל הלב. שיקרע! רוע גזר דיננו. שיסתלקו! אויבינו ומשטיננו. שיכרתו! כל מבקשי רעתנו. ושנזכה לשנה מתוקה וטעימה ממש כמו הסימנים הללו.

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 1

רכיבים

8 פרוסות לחם ישן

2 בצלים מגוררים דק

2 שיני שום כתושות

חבילת עלי סלק

2 יחידות קרע

4 גבעולי כרישה

מלח ופלפל

שמן לטיגון

הוראות הכנה

משרים את הלחם במים, סוחטים היטב, קוצצים ומניחים בקערה. מוסיפים את הבצלים, השום, מלח ופלפל. מעבירים ל-3 קערות שונות.

קולפים את הקרע, מוציאים את הליבה עם הגרעינים ומגררים בפומפיה את בשר הירק לתוך אחת הקערות. מערבבים היטב.

קוצצים דק את עלי הסלק ומוסיפים לקערה שניה. מערבבים. קוצצים את הכרישה לפרוסות בעובי ס”מ, מעבירים למחבת ומאודים עם מעט שמן על אש בינונית, כ-5 ד’ עד לריכוך, מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה השלישית, מערבבים.

יוצרים קציצות קטנות בגודל 3 ס”מ. מטגנים במחבת את הקציצות, בכל פעם סוג אחד, 2-3 ד’ מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. ניתן להקפיא.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות