עוגת דבש של מאפיית לחמים - מתכונים לראש השנה - הארץ

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת דבש של מאפיית לחמים

דרגת קושי: קל
סורבה תפוחים ועוגת דבש
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית מלבנית גדולה אחת:

200 גרם ביצים (4 יח')             

4 גרם סודה לשתייה (כפית)

350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)

200 גרם סוכר (11/4 כוסות)

160 מ"ל שמן (3/4 כוס)

360 גרם דבש טהור (כוס)

240 מ"ל מים רותחים (כוס)

20 גרם קפה שחור או תה (כפית גדושה או תיון)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית הל

80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (3/4 כוס)

הוראות הכנה

שמים במיקסר ביצים, סוכר, דבש ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

מערבבים קפה שחור* עם מים רותחים.

מוסיפים לתערובת הביצים את החומרים היבשים (קמח, תבלינים וסודה לשתייה) ולסירוגין מוסיפים את הקפה השחור, ללא המשקעים.

מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית גדולה.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

אופים 40-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

הצעות לשדרוג:

*ניתן להוסיף לתערובת תפוח עץ מגורר או חתוך לקוביות.

*את הקפה ניתן להמיר בתה.

לקישוט:

אגוזי מלך קצוצים

פרוסות תפוח עץ

הסוד של העוגה:

* תבלינים בעוגה גורמים לה להיות מבושמת וריחנית.

* העוגה מבשילה לאחר יום ושומרת על לחות לאורך זמן. היא הרבה יותר טעימה לאחר יום-יומיים.

* הדבש משמש מעין חומר משמר ולא מתגבש באפייה, ולכן העוגה יוצאת לחה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות