מתכון

עוגת דבש של מאפיית לחמים

אורי שפט, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורי שפט, אופה אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
סורבה תפוחים ועוגת דבש
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 200 גרם ביצים (4 יח')
  • 4 גרם סודה לשתייה (כפית)
  • 350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (11/4 כוסות)
  • 160 מ"ל שמן (3/4 כוס)
  • 360 גרם דבש טהור (כוס)
  • 240 מ"ל מים רותחים (כוס)
  • 20 גרם קפה שחור או תה (כפית גדושה או תיון)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 כפית הל
  • 80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (3/4 כוס)

הוראות הכנה

שמים במיקסר ביצים, סוכר, דבש ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

מערבבים קפה שחור* עם מים רותחים.

מוסיפים לתערובת הביצים את החומרים היבשים (קמח, תבלינים וסודה לשתייה) ולסירוגין מוסיפים את הקפה השחור, ללא המשקעים.

מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים.

מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית גדולה.

מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

אופים 40-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

הצעות לשדרוג:

*ניתן להוסיף לתערובת תפוח עץ מגורר או חתוך לקוביות.

*את הקפה ניתן להמיר בתה.

לקישוט:

אגוזי מלך קצוצים

פרוסות תפוח עץ

הסוד של העוגה:

* תבלינים בעוגה גורמים לה להיות מבושמת וריחנית.

* העוגה מבשילה לאחר יום ושומרת על לחות לאורך זמן. היא הרבה יותר טעימה לאחר יום-יומיים.

* הדבש משמש מעין חומר משמר ולא מתגבש באפייה, ולכן העוגה יוצאת לחה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ