תפוחי אדמה מעוכים - מתכונים לראש השנה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תפוחי אדמה מעוכים

המאכל הזה (Smashed Potatoes) נולד לפני מעט פחות מעשור, אצל כותבת מתכונים בשם סוזי מידלטון מארצות הברית

6 מנות דרגת קושי: קל
תפוחי אדמה מעוכים

אף על פי שאבותינו לא הביאו עמם מאכל פשוט זה מפולין, ולא נקרא שמו בתוספת חיבה ביידיש, אימצתי אותו בחיבה יתרה דווקא אל הסעודה המפסקת — גם על שום טעמו הערב ומרקמו הפריך וגם על שום שהוא שבור ומקומט, בבחינת: תאמין שאם קילקלת, אתה יכול גם לתקן. הוא עוזר בכוונת הלב לקראת השנה המתחילה.

11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

12 תפוחי אדמה חדשים, קטנים או בינוניים ואחידים בגודלם

מלח ים ומלח אטלנטי

½ כוס שמן זית

4–5 גבעולי תימין טרי

גרידה מקליפת לימון אחד

הוראות הכנה

שוטפים היטב את תפוחי האדמה מבלי לפגוע בקליפתם ומעבירים לסיר רחב ועמוק. מוסיפים מים כדי כיסוי ועוד שלושה סנטימטרים וכף גדושה מלח ים. מעבירים את הסיר מעל ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה כדי שהמים לא יגלשו מעבר לדופנות הסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מתרככים דיים כך ששיני מזלג יינעצו בהם בקלות אך לא ללא התנגדות. על תפוחי האדמה להיות מבושלים לחלוטין אך לא מתפוררים. אם משתמשים בסיר שאיננו רחב דיו להכיל את תפוחי האדמה בשכבה אחת, הופכים בהם מעט בזמן הבישול כדי שכולם יתרככו בקצב אחיד.

מוציאים את תפוחי האדמה מן המים בעודם רותחים ומניחים להתייבש על גבי מגבות נייר הפרוסות על דלפק העבודה. לחלופין, מסננים את המים כליל מסיר הבישול מיד עם כיבוי הלהבה ומניחים לתפוחי האדמה לאדות את המים שעוד נותרו בהם.

מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה ומורחים אותו בשתי כפות שמן זית. נוטלים תפוח אדמה מבושל שהספיק להצטנן מעט, מניחים בפינת התבנית ומועכים אותו בעזרת כרית כף היד, תחתית של צנצנת או בקבוק בירה המונח על צדו. על המעיכה לשטח את תפוח האדמה בערך לשליש גובהו המקורי, כך שהוא אינו דק מדי אך המעיכה ניכרת, קליפתו קרועה ותוכו מבצבץ מבעדה.

חוזרים על הפעולה עם יתר תפוחי האדמה על גבי התבנית. יוצקים מעל כולם שמן זית בנדיבות ומפזרים עלי תימין טריים, גרידת לימון ומלח אטלנטי. מעבירים לתנור שחומם מראש ל–250 מעלות למשך כ–20 דקות, עד שתפוחי האדמה המעוכים שחומים ופריכים.

מגישים לשולחן על גבי נייר האפייה, עם מעט שמנת חמוצה ובצל ירוק קצוץ או, עדיף, לצד רוסטביף אדמדם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות