מתכון

איך מכינים גפילטע פיש מסורתי?

מתכון מזרח אירופי רב שנים שמקבל חיים מחדש במטבח של מסעדת קיטון וכאן עם תוספת של חזרת עוקצנית

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15-10 מנות
גפלטע
צילום: באדיבות מסעדת קיטון

רכיבים

חזרת:

הוראות הכנה

מטגנים 3 בצלים עד שמשחימים קלות.

טוחנים במטחנה את בשר הדג, 5 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים ו 3-בצלים חיים, מוסיפים את קמח המצה והביצים החיות ומערבבים בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מכוסה לחצי שעה לפחות.

ציר דגים:

ממלאים בסיר בינוני מים עד גובה הידית ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר ו- 3 בצלים קצוצים גס, את עצמות הדג, הראש והזנב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.

מוציאים את העצמות.

ההרכבה:

יוצרים קציצות בגודל הרצוי. מכניסים לציר הרותח למשך ארבעים דקות.

לאחר הבישול יש להוציא את הקציצות בזהירות מהסיר ולקרר.

אפשר להגיש עם פרוסת גזר.

חזרת:

לגרד את שורש החזרת עם סכין {לא לקלוף} ולחתוך לארבע חתיכות ולהשרות במים קרים לשעה וחצי לפחות {להוצאת המרירות}.

את הסלקים לבשל במים עד לריכוכם המלא, לקלוף ולטחון יחד עם השורש חזרת ולאחר מכן להוסיף את הסוכר, החומץ והמלח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ