איך מכינים גפילטע פיש מסורתי?
מתכון מזרח אירופי רב שנים שמקבל חיים מחדש במטבח של מסעדת קיטון וכאן עם תוספת של חזרת עוקצנית
רכיבים
- 1 דג קרפיון נקי מעצמות (יש לבקש מהדייג את העצמות, הראש והזנב)
- 4 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 5 כפיות סוכר
- 2 גזרים פרוסים
- 9 בצלים קצוצים גס
- 5 ביצים קשות
- 3 ביצים חיות
- ¾ כוס קמח מצה
חזרת:
- 1 שורש חזרת
- 5 סלקים
- חצי כוס סוכר
- 2 כפות חומץ
- כפית מלח
הוראות הכנה
מטגנים 3 בצלים עד שמשחימים קלות.
טוחנים במטחנה את בשר הדג, 5 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים ו 3-בצלים חיים, מוסיפים את קמח המצה והביצים החיות ומערבבים בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מכוסה לחצי שעה לפחות.
ציר דגים:
ממלאים בסיר בינוני מים עד גובה הידית ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר ו- 3 בצלים קצוצים גס, את עצמות הדג, הראש והזנב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.
מוציאים את העצמות.
ההרכבה:
יוצרים קציצות בגודל הרצוי. מכניסים לציר הרותח למשך ארבעים דקות.
לאחר הבישול יש להוציא את הקציצות בזהירות מהסיר ולקרר.
אפשר להגיש עם פרוסת גזר.
חזרת:
לגרד את שורש החזרת עם סכין {לא לקלוף} ולחתוך לארבע חתיכות ולהשרות במים קרים לשעה וחצי לפחות {להוצאת המרירות}.
את הסלקים לבשל במים עד לריכוכם המלא, לקלוף ולטחון יחד עם השורש חזרת ולאחר מכן להוסיף את הסוכר, החומץ והמלח.