איך מכינים גפילטע פיש מסורתי? - מתכונים לראש השנה 2017 - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים גפילטע פיש מסורתי?

מתכון מזרח אירופי רב שנים שמקבל חיים מחדש במטבח של מסעדת קיטון וכאן עם תוספת של חזרת עוקצנית

15-10 מנות דרגת קושי: קל
גפלטע
באדיבות מסעדת קיטון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 דג קרפיון נקי מעצמות (יש לבקש מהדייג את העצמות, הראש והזנב)

4 כפיות מלח

1 כפית פלפל לבן

5 כפיות סוכר

2 גזרים פרוסים

9 בצלים קצוצים גס

5 ביצים קשות

3 ביצים חיות

¾ כוס קמח מצה

חזרת:

1 שורש חזרת

5 סלקים

חצי כוס סוכר

2 כפות חומץ

כפית מלח

הוראות הכנה

מטגנים 3 בצלים עד שמשחימים קלות.

טוחנים במטחנה את בשר הדג, 5 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים ו 3-בצלים חיים, מוסיפים את קמח המצה בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מכוסה לחצי שעה לפחות.

ציר דגים:

ממלאים בסיר בינוני מים עד גובה הידית ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר ו- 3 בצלים קצוצים גס, את עצמות הדג, הראש והזנב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.

מוציאים את העצמות ויוצרים קציצות בגודל הרצוי. מכניסים לציר הרותח למשך ארבעים דקות.

לאחר הבישול יש להוציא את הקציצות בזהירות מהסיר ולקרר.

אפשר להגיש עם פרוסת גזר.

חזרת:

לגרד את שורש החזרת עם סכין {לא לקלוף} ולחתוך לארבע חתיכות ולהשרות במים קרים לשעה וחצי לפחות {להוצאת המרירות}.

את הסלקים לבשל במים עד לריכוכם המלא, לקלוף ולטחון יחד עם השורש חזרת ולאחר מכן להוסיף את הסוכר, החומץ והמלח.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות