קינוח בכוס: קרמו וניל ורימונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למתקדמים קינוח בכוס: קרמו וניל ורימונים

במקום עוגת דבש בחושה הכינו קינוח מרהיב המשלב את הרימון. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

8 כוסות דרגת קושי: קשה
וניל רימונים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקרמו וניל:

125 מ"ל חלב    

125 גרם שמנת מתוקה 

50 גרם חלמון 

15 גרם  סוכר   

1 מקל וניל         

250 גרם שוקולד לבן   

לסירופ רימונים:

100 גרם סוכר   

50 מ"ל מיץ רימונים    

קורט וניל     

20 גרם מים    

למדלן הדרים:

35 מ"ל חלב     

קורט גרידת תפוז       

קורט גרידת לימון       

25 גרם דבש     

קורט גרם מלח     

80 גרם סוכר     

80 גרם ביצים   

113 גרם קמח     

3 גרם אבקת אפייה      

80 גרם חמאה  

לגאנש שוקולד מוקצף:

500 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד לבן        

5 גרם ג'לטין   

25 גרם מים      

קורט וניל      

הוראות הכנה

הכנת קרמו וניל:

קוצצים שוקולד לבן ומניחים בצד.
בסיר על אש קטנה מערבבים היטב את שאר החומרים.
מבשלים על אש נמוכה ומערבבים ערבוב מתמיד עם מרית עד להסמכת המסה.
יוצקים על השוקולד הלבן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

הכנת סירופ רימונים:

בסיר על אש גבוהה מרתיחים היטב את המרכיבים ומורידים מהאש.

הכנת מדלן הדרים:

מערבבים היטב את כל החומרים יחד ויוצקים לתבנית המתאימה (רצוי להשתמש בחצאי עיגול קטנים).

אופים בטמפרטורה של כ-170 מעלות כ-11 דקות.

מיד עם תום ההכנה טובלים את המדלן בסירופ הרימונים ומעבירים למקרר.

גאנש שוקולד מוקצף:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.

מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד.

מוסיפים גלטין ומערבבים עם בלנדר מוט.

מקררים כ-5 שעות לפני העבודה.

הרכבת הכוס :

יוצקים קרמו וניל בתחתית הכוס ומקררים במקרר כ-15 דקות.

מניחים את המדלן ספוג בסירופ רימונים מעל (המדלן צריך להיות קר).

מקציפים במיקסר גאנש מוקצף עד לקבלת קצף יציב ומזלפים מעל המדלן בעזרת צנטר ספגטי.

וניל רימונים
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות