קינוח כוסות מלכותי של שכבות שוקולד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח כוסות מלכותי של שכבות שוקולד

לא חייבים להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג, ניתן להכין קינוחים מרהיבים בכוסות המשלבים מגוון סממנים של ראש השנה. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

5 כוסות דרגת קושי: קל
כוס אליז'ה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקראמבל המלוח:

50 גרם אבקת שקדים    

75 גרם סוכר דמררה      

75 גרם קמח     

75 גרם חמאה   

25 גרם פקאן טחון         

15 גרם קקאו    

לקרמו שוקולד ודבש: 

350 גרם שמנת מתוקה    

 80גרם חלמון   

35  גרם סוכר     

190 גרם שוקולד מריר      

20  גרם דבש     

לגאנש שוקולד מוקצף:

 500גרם שמנת מתוקה    

120  גרם שוקולד לחלב     

5 גרם ג'לטין   

25 גרם מים     

קורט וניל    

הוראות הכנה

הכנת הקראמבל המלוח:

מערבבים את כל החומרים במיקסר בעזרת וו-גיטרה עד לקבלת בצק פירורי.
אופים ב-160 מעלות כ-12 דקות ומקררים היטב.

הכנת קרמו שוקולד ודבש:

קוצצים היטב שוקולד מריר ומניחים מעליו את הדבש.

במקביל מערבבים היטב את שאר החומרים בסיר.

מבשלים על אש נמוכה ומערבבים ערבוב מתמיד עם מרית עד להסמכת המסה.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

הכנת גאנש שוקולד מוקצף:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.

מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד.

מוסיפם ג'לטין ומערבבים עם בלנדר מוט.

מקררים כ-5 שעות לפני העבודה.

הרכבת הכוס :

יוצקים קראמבל קקאו בתחתית הכוס.

יוצקים מעל קרמו שוקולד מריר. שימו לב: עם השאריות ניצור את הטראפלס (ראו בהמשך)

מקררים כחצי שעה.

מקציפים במיקסר גאנש מוקצף עד לקבלת קצף יציב ומזלפים מעל הקרמו בעזרת צנטר משונן.

יצירת הטראפלס:

בעזרת כפית מסדרים את שארית הקרמו על נייר אפייה ומקררים כשעה. מגלגלים לכדורים לא אחידים טובלים בשוקולד וזורקים לקקאו. רצוי שהקקאו קר, על כן שימו במקרר כשעה לפני.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות