קינוח כוסות של ג'לי מייפל ותפוחים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח כוסות של ג'לי מייפל ותפוחים

למה להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג כשניתן להגיש קינוחים מרהיבים בכוסות? למשל קינוח שכבות של ג'לי מייפל ותפוחים. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

8 כוסות דרגת קושי: קשה
מייפל תפוחים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לג'לי מייפל:

3 יחידות תפוחי עץ גראנד סמית'   

100 גרם מייפל    

70 מ"ל מים      

5 גרם ג'לטין   

20 מ"ל מים לג'לטין        

למוס שוקולד לבן:

105 מ"ל חלב     

220 גרם שוקולד לבן        

4 גרם ג'לטין   

20 מ"ל מים לג'לטין        

210 גרם שמנת מוקצפת   

לאלמוגי שקדים:

100 גרם חלבון    

25 מ"ל מים      

100 גרם סוכר

100 גרם אבקת סוכר       

100 גרם אגוז לוז שלם טחון          

70 גרם חלבון    

80 גרם סוכר    

הוראות הכנה

הכנת ג'לי מייפל:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.
בסיר קטן מרתיחים את המייפל והמים.
מוסיפים ג'לטין ומערבבים עם בלנדר מוט.
חותכים תפוחים לריבועים קטנים ומערבבים עם התערובת.

הכנת מוס שוקולד לבן:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.

קוצצים שוקולד לבן.

מניחים את השוקולד וספוג הג'לטין יחד.

במקביל מרתיחים את החלב.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך במרקם יוגורט ומקפלים למסה.

הכנת אלמוגי שקדים:

במיקסר בעזרת מקצף שמים 100 גרם חלבון.

בסיר קטן על אש נמוכה מחממים סוכר ומים עד לקבלת בועות קטנות.

מקפלים לחלבון אגוז לוז ואבקת סוכר ואופים כ-20 דקות ב-160 מעלות.

מקררים ושוברים לחתיכות.

עוטפים ב-70 גרם חלבון והסוכר ואופים שוב ב- 160 מעלות כ-15 דקות

הרכבת הכוס :

יוצקים ג'לי מייפל תפוחים בתחתית הכוס ומקררים כ-20 דקות.

יוצקים מעל מוס שוקולד לבן.

מסדרים אבני שקדים מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות