מרק עוף צח בנינוח קארי עדין - מתכונים לראש השנה 2017 - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק עוף צח בנינוח קארי עדין

מרק עוף הוא מנת פתיחה שהפכה לקלאסיקה בארוחה חגיגית. במתכון הבא, המרק הצח מקבל טוויסט של טעמי קארי מרומזים ברקע ואפשר לשדרג אותו עם שלל תוספות

4 מנות דרגת קושי: קל
מרק עוף צח של מסעדת "אדום" עם פרחי כרובית, גרגריי חומוס, שעועית ירוקה ועלי מיקרו
אפרת ליכטנשטט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 קילו עצמות עוף או כנפיים

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות

1 כף זרעי כוסברה

4 שיני שום פרוסים

1 כף מחית קארי אדום ירוק או צהוב או אבקת קארי

1 ליטר מים, עד כיסוי

עלי כוסברה לקישוט*

הוראות הכנה

בסיר בינוני, משחימים את כל המרכיבים למעט עצמות העוף.

מוסיפים את העצמות ומכסים במים כ-2 ס”מ מעל המרכיבים.

מביאים לרתיחה ומקפים את כל הקצף שנוצר.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה.

מסנים, מתקנים תיבול ומעבירים למקרר.

לפני ההגשה, מחממים את המרק, יוצקים לקעריות ומגישים עם עלי כוסברה* מעל, אם רוצים.

טיפים

אם רוצים , אפשר להוסיף למרק הצח שלל תוספות, למשל:

1 כוס שעועית מבושלת

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

1/2 כוס פרחי כרובית מבושלים

1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1/2 קילו חזה עוף, פרוס לרצועות דקות (אותו יש לבשל בנוזלי המרק)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות