מתכון

מרק עוף צח בנינוח קארי עדין

מרק עוף הוא מנת פתיחה שהפכה לקלאסיקה בארוחה חגיגית. במתכון הבא, המרק הצח מקבל טוויסט של טעמי קארי מרומזים ברקע ואפשר לשדרג אותו עם שלל תוספות

אלרן בוזגלו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלרן בוזגלו, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
מרק עוף צח של מסעדת "אדום" עם פרחי כרובית, גרגריי חומוס, שעועית ירוקה ועלי מיקרו
צילום: אפרת ליכטנשטט

רכיבים

  • 1 קילו עצמות עוף או כנפיים
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 4 שיני שום פרוסים
  • 1 כף מחית קארי אדום ירוק או צהוב או אבקת קארי
  • 1 ליטר מים, עד כיסוי
  • עלי כוסברה לקישוט*

הוראות הכנה

בסיר בינוני, משחימים את כל המרכיבים למעט עצמות העוף.

מוסיפים את העצמות ומכסים במים כ-2 ס”מ מעל המרכיבים.

מביאים לרתיחה ומקפים את כל הקצף שנוצר.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה.

מסנים, מתקנים תיבול ומעבירים למקרר.

לפני ההגשה, מחממים את המרק, יוצקים לקעריות ומגישים עם עלי כוסברה* מעל, אם רוצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ