מתכון

קראמבל תפוחים

קינוח אידאלי וקליל לארוחת החג, במתיקות מעודנת שמשאירה טעם של עוד. מתכון של השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס

ירון שנבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ירון שנבל, שף אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6-8 מנות
קרמבל תפוחים

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי גרני סמיט קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל – 2 על 2 ס"מ
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות קינמון טחון
  • 150 גרם סוכר לבן / חום

להכנת הקראמבל:

  • 400 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר

הוראות הכנה

תערובת תפוחי העץ:

מערבבים את קוביות התפוחים עם החמאה, הקינמון והסוכר.
מכניסים לתבנית ומחממים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
מצננים את התפוחים.

להכנת הקראמבל:

מכניסים קמח וחמאה למג'ימיקס או מעבד מזון מערבבים בפולסים עד שנוצרת
תערובת פירורית במרקם של חול ים. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים שוב בפולסים עד
שנוצרת תערובת הומוגנית

מרכיבים את המנה:

ממלאים תבניות אישיות בתערובת תפוחי העץ עד לגובה – 3/4
התבנית, ואת ה- 1/4 הנותר למלא בפירורי הקראמבל
אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות עד שהקראמבל מזהיב.

מומלץ להוסיף כדור גלידת וניל או קצפת.

תגובות