עוגת דבש קלאסית: המתכון שצריך לדעת

עוגת דבש גבוהה, עסיסית וריחנית בצבע משגע במיוחד לראש השנה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
עוגת דבש
עוגת דבש קלאסיתצילום: siims / iStockphoto via Getty Im

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 100 מ"ל שמן
  • 200 מ"ל תה חזק
  • 30 מ"ל ליקר (רום, קפה או כל ליקר אחר שאוהבים)
  • 400 גרם דבש
  • 520 גרם (3 כוסות ו-3/4) קמח
  • 250 גרם סוכר
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • כפית קינמון
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 14 גרם אבקת אפייה

הוראות הכנה

מערבבים את כל המוצרים הרטובים יחד.

מערבבים את כל המוצרים היבשים יחד.

לאחר מכן מאחדים את שתי הבלילות ומערבבים היטב.

שופכים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית קוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות לכ-50 דקות.

כדאי להמתין מעט שהעוגה תתקרר ואז לאכול.

ניתן לשדרג את העוגה עם 100 גרם אגוזים טחונים: יש להוסיף את האגוזים לאחר איחוד שתי הבלילות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ