גפילטע פיש בדבש

יש גפילטע פיש לפסח, ויש לראש השנה. זוהי הגרסה המתוקה של מסעדת סנדר

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
גפילטע פיש בדבש. שימו חזרת לידצילום: אייל טואג

רכיבים

  • קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים חיות
  • 100 גרם קמח מצה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש דבורים טהור
  • מלח על פי הטעם
  • 2 עלי דפנה

הוראות הכנה

1. את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).

2. מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

3. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו-2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.

4. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.

5. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.

6. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.

7. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי.

8. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.

9. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ