גפילטע פיש בדבש

יש גפילטע פיש לפסח, ויש לראש השנה. זוהי הגרסה המתוקה של מסעדת סנדר

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
גפילטע פיש בדבש
גפילטע פיש בדבש. שימו חזרת לידצילום: אייל טואג

רכיבים

הוראות הכנה

1. את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).

2. מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

3. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו-2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.

4. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.

5. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.

6. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.

7. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי.

8. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.

9. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ