אוסובוקו טלה ושזיפים לראש השנה

אווה סאפי הידועה כ"מאמא סוליקה", אימם של בעלי מסעדת EWA SAFI, מגישה אוסובוקו טלה ושזיפים לחג

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קל
אוסובוקו טלה ושזיפים צילום: דרור עינב

רכיבים

  • 600 גרם שזיפים שחורים

  • 6 בצלים לבנים פרוסים 

  • 150 גרם (3/4 כוס) שמן

  • 25 גרם (2.5 כפות) קינמון

  • 25 גרם (2.5 כפות) קינמון

  • 12 גרם (2 כפיות גדושות) מלח

בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את נתחי האוסובוקו עד להזהבה, מוסיפים את הבצל לאותו הסיר, מטגנים קלות יחד עם הבשר ומורידים מהאש.

בקערת ערבוב שמים את הקינמון, הכורכום ואת השמן (לא שמן זית) מערבבים וטובלים היטב כל אחד מנתחי האוסובוקו בנפרד.

מניחים בתבנית אפייה ויוצקים מעל את הבצל המטוגן ואת השזיפים השחורים. מוסיפים חצי ליטר מים ואת הרוטב שנשאר בקערת הערבוב ומכסים היטב עם נייר אפייה ונייר כסף מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140° ואופים כ-3 שעות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ