הכי יפה בחג: חלה עם תפוח בדבש

היופי בחלה הזו הוא הגודל - זו חלה עם נוכחות, שמקשטת את שולחן החג וגורפת קריאות התלהבות מכל האורחים

אלדד שמואלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אלדד שמואלי, שף אורח
חלת תפוח בדבש של אלדד שמואלי.צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח חלה (עדיף שטיבל 18) או קמח לחם

  • 2 כוסות חלב או מים (500 גרם)

  • 2 ביצים

  • 3/4 קובייה שמרים טריים (32 גרם)

  • 75 גרם סוכר (1/3 כוס+כף)

  • 140 גרם שמן זית (3/4 כוס פחות כף)

  • 20 גרם מלח ( 1 כף)

לתפוחים בדבש:

  • 6 תפוחים מזן גרני סמית

  • 500 גרם דבש (1/3 1 כוס+כף)

  • מיץ מלימון אחד

  • 750 מ"ל מים (3 כוסות)

לציפוי:

  • 1/2 1 כוסות שקדים קצוצים גס (150 גרם)

  • 1 ביצה טרופה עם כף מים וקורט מלח

  • 50 גרם סוכר גבישי (לא חובה)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבלים את כל מרכיבי הבצק מלבד שמן הזית והמלח במהירות נמוכה במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות. מוסיפים מלח ושמן זית בהדרגה ומגבירים את מהירות הלישה מעט לעוד כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

הכנת התפוחים בדבש:

מניחים את המרכיבים בסיר צר וגבוה ומרתיחים. מקטינים לאש בינונית ומבשלים עוד כ־10 דקות. מכבים את האש, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומצננים שעה לפחות או ללילה. מוציאים את התפוחים ושומרים בצד. מסננים את הנוזלים ומצמצמים על אש קטנה עד לקבלת מרקם קצת יותר דליל מדבש.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים וקולעים צמה (אפשר לקלוע גם צמה מארבעה או מחמישה חלקים, ראו סרטונים ביוטיוב). קולעים צמה די רפויה כדי שאפשר יהיה להכניס את התפוחים בין החלקים.

מניחים את החלה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מזיזים מעט את חלקי הצמה ומניחים את התפוחים ברווחים.

מפזרים מעל את השקדים באופן לא אחיד. מכסים את התבנית ומניחים להתפחה במקום לח עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל־175 מעלות. מושחים את החלה בביצה ומפזרים סוכר גבישי. אופים כ־25 דקות עד שהחלה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומברישים את כל החלה ובעיקר את התפוחים בסירופ שצמצמנו מבישול התפוחים. בהגשה מזלפים על התפוחים מעט דבש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ