חיתוכיות ריבת חבושים

חבושים הם חלק בלתי נפרד מהמסורת הקולינרית של ראש השנה. שילבנו אותם בחיתוכיות טעימות ופשוטות להכנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיתוכיות ריבת חבושים.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

הצורה הריבועית של החיתוכית תורמת לגיוון הצורני על השולחן והמרקם היציב מאפשר לערום את החיתוכיות זו על גבי זו כדי ליצור את אפקט הגובה. אפשר גם לקשור 2-3 חיתוכיות בסרט מעוטר בברכה ולתת לאורחים מתנה הביתה (ראו בהמשך).

חיתוכיות במתנה: קונים נייר אריזה חום בחנות יצירה (או משתמשים בנייר עטיפה לכריכים) וגוזרים לריבועים בגודל 5 ס”מ. גוזרים סרט ראפיה למקטעים של כ-35 ס”מ. מכינים תגיות קטנות עם ברכה לחג. מניחים סרט על משטח העבודה ובמרכזו ריבוע נייר חום. על מרכז הנייר מניחים חיתוכית, מעליה שוב מלבן נייר ומעליו חיתוכית נוספת. עורמים בצורה זו שלוש חיתוכיות. משחילים בקצה הסרט את הברכה לחג וקושרים את הסרט מעל החיתוכיות. אפשר גם לעטוף את החיתוכיות בנייר משי או בבד טטרה.

רכיבים

  • 315 גרם (¼2 כוסות) קמח

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 60 גרם (1/2 כוס) קורנפלור

  • 260 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 1 כפית תמצית וניל או קינמון טחון (תלוי בטעם)

  • 450 גרם ריבת חבושים/תפוחים/פטל/רימונים

הוראות הכנה

1. שמים קמח, סוכר וקורנפלור בקערת מעבד מזון ומעבדים 4-5 שניות. מוסיפים חמאה ומעבדים מעט רק עד שמתקבלים פירורים גסים.

2. מוציאים 1/3 מכמות הפירורים לקופסה ומעבירים למקפיא (הם ישמשו לציפוי). את שארית הבצק מעבדים עוד כ-1/2 דקה עד לאיחוד.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים לשכבה בעובי 1 ס”מ ומעבירים למקפיא לשעה.

4. מחממים תנור ל-160 מעלות.

5. מורחים ריבה על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים עליה את פירורי הבצק.

6. אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

7. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.

8. מחלצים בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים של כ-4 ס”מ. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ