עוף ממולא בחיטה ואלף דברים טובים

במקום אורז, מכינים מלית חגיגית מיוחדת: חיטה, בשר טחון, תפוחים מיובשים, נענע מיובשת, רימונים, דבש וזרעי כוסברה, לתפארת תנובת הארץ. מחוץ לעונה, אפשר להחליף את גרגירי הרימון בפלפל קלוי וקצוץ

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
עוף ממולא בחיטה, בשר טחון ואלף דברים טובים של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבעצילום: אילן נחום

רכיבים

חומרים ל-6-8 מנות:

  • 1 עוף שלם

לחיטה:

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 כפית עלי נענע מיובשות

  • 3 כפות דבש

  • 1/2 כוס חיטה שטופה

  • 1 כפית מלח

  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס

  • 2 כוסות מים רותחים

לתערובת הבשר:

  • 4 כפות שמן זית

  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 50 גרם תפוחי עץ מיובשים

  • 1 גרגירים מרימון אחד או 1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ

  • 300 גרם בשר טחון

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

  • 1 כפית זרעי כוסברה

לרוטב:

  • 1/2 כוס סיידר תפוחים

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 כפות דבש

  • גרגירים מרימון אחד או 1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ

  • 2 כוסות יין לבן יבש

  • 3 גבעולי תימין

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית פלפל שחור

להגשה:

  • 1 צרור נענע טרייה קצוצה

הוראות הכנה

1. הכנת החיטה: מחממים שמן בסיר ומטגנים שום, נענע יבשה ודבש כדקה עד שעולה ניחוח.

2. מוסיפים חיטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהחיטה מוכנה. מצננים.

3. הכנת המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ירוק 3-4 דקות. מוסיפים תפוחים וגרגרי רימון ומטגנים דקה-שתיים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

4. מוסיפים את הבשר ואת החיטה, מתבלים שוב במלח, פלפל, אגוז מוסקט וזרעי כוסברה, מערבבים היטב ומצננים.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. ממלאים את העוף בתערובת. מותחים את העור וסוגרים בעזרת שיפוד עץ. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים בתבנית.

7. מעבירים את יתר המלית לשקית קוקי, סוגרים ומחוררים עם קיסם. מניחים את השקית בתבנית לצד העוף.

8. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על העוף. מכסים ברדיד אלומיניום.

9. צולים 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים על העוף מעט מהנוזלים שבתבנית וצולים עוד 30 דקות עד שהעוף שחום ויפה. מדי פעם יוצקים על העוף עוד נוזלים.

10. מצמצמים את הרוטב ומגישים: מעבירים את העוף לכלי הגשה ומפזרים סביבו את המלית משקית הקוקי.

11. מעבירים את נוזלי הצלייה לסיר קטן ומצמצמים עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על העוף, מקשטים בנענע ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ