סיגרים ממולאים בתפוחי עץ בחמאה, דבש וקינמון

תפוח בדבש בגרסת הקינוח: סיגרים פריכים מבצק פילו, במלית תפוחים שהוקפצו בחמאה ודבש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בקלאווה תפוחי עץ בחמאה, דבש וקינמון.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:20 שעות

מגישים עם כדור גלידה (וניל או קינמון) ומקשטים בצ’יפס תפוח.

רכיבים

לצ'יפס תפוח:

  • 2 כוסות מים

  • 2 כוסות סוכר

  • 2-1 תפוחי עץ פרוסים לפרוסות דקיקות ככל האפשר

למלית:

  • 50 גרם חמאה

  • 1/3 כוס (80 גרם) סוכר

  • 8 תפוחי עץ גרני סמית קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות

  • 2 כפות דבש

  • 1/2 כוס צימוקים

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כף קורנפלור

  • 1 כפית מיץ לימון

לסיגרים:

  • 1 חבילה (12 דפים) בצק פילו

  • 100 גרם חמאה מומסת (לא חמה), להברשה

  • 1 ביצה טרופה לזיגוג

להגשה:

  • גלידה (וניל או קינמון)

  • דבש

הוראות הכנה

1. הכנת צ'יפס תפוח: מביאים לרתיחה בסיר מים וסוכר, לקבלת סירופ. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

2. משרים פרוסות תפוחים בקערה עם הסירופ למשך הלילה במקרר.

3. למחרת מחממים תנור ל-120 מעלות.

4. מסננים, ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים-מייבשים כ-40 דקות. הופכים לצד השני (אם התפוחים נדבקו לנייר, מקלפים בעדינות, שלא ייקרעו). אופים עוד 20 דקות, עד שהפרוסות יבשות וקשות למדי (הן ימשיכו להתקשות במהלך הקירור). מאחסנים בכלי אטום עד ההגשה.

5. הכנת מלית התפוחים: ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים סוכר, דבש, תפוחים, צימוקים וקינמון, מכסים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. ממיסים קורנפלור בכף מים ומיץ לימון, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים מסמיכים, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

6. מחממים תנור ל-220 מעלות.

7. הכנת הסיגרים: מניחים שלושה עלי פילו זה על זה בחפיפה, ביניהם מברישים בחמאה מומסת. חותכים את היריעה שהתקבלה לתשעה מלבנים שווים. מניחים שורה ממלית התפוחים בתחתית כל מלבן. מקפלים מעל את שני הצדדים (כדי שהמלית לא תברח החוצה) ומגלגלים לקבלת סיגרים. עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש.

8. מניחים את הסיגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומברישים בביצה טרופה. אופים כ-10 דקות, להשחמת הבצק.

9. הרכבת המנה: בכלי הגשה, מניחים שני סיגרים למנה, עם כדור גלידה. אפשר לטבול את קצהו כל סיגר בדבש או שוקולד לבן מומס, מקשטים בצ’יפס תפוח ומגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ