פנה קוטה דבש עם קציפת מסקרפונה וקונפיטורת תפוחים

קינוח מרשים בכוס לראש השנה שכולל שכבת מוס, קראמבל וקונפיטורת תפוחים

אורגד רואש, דן גורמה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דודו בכר
אורגד רואש, דן גורמה
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קשה

קינוח בכוס מצריך מעט סבלנות בהכנת השכבות והרכבתן, אבל התוצאה מרשימה וטעימה מאוד. אפשר לקשט עם מעט קונפיטורה מעל, להכין קרמבל, לקשט בתפוח טרי או להכין פרוסות תפוח דקות ולאפות אותן כמה שניות. היתרון הגדול כאן הוא שאת קונפיטורת התפוחים ניתן לשלב בקינוחים נוספים. אין לכן זמן להכין קונפיטורה? לא קרה כלום. השתמשו בריבת תפוחים קנויה.

רכיבים

לפנה קוטה

  • 500 גרם שמנת מתוקה
  • ½ יחידה מקל וניל
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם דבש
  • 8 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים

לקונפיטורת תפוחים

  • שלושה תפוחים
  • ½ יחידה מקל וניל
  • 50 גרם סוכר
  • קורט קינמון
  • 20 גרם חמאה
  • חצי כף קורנפלור
  • 2 כפות מים

לקציפת מסקרפונה

  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם מסקרפונה
  • 25 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

פנה קוטה: מביאים את השמנת, הווניל, הסוכר והדבש לרתיחה. ממיסים את הג'לטין במים. מוסיפים את הג'לטין לשמנת ומערבבים היטב. יוצקים לכוס מתאימה ומקררים.

קונפיטורת תפוחים: מערבבים את המים והקורנפלור ומניחים בצד. במחבת מחממים חמאה ומוסיפים תפוחים חתוכים לקוביות קטנות. מוסיפים סוכר, קינמון ווניל ומבשלים כשלוש דקות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים כדקה נוספת. מקררים.

קציפת מסקרפונה: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר.

הרכבה: יוצקים את הפנה קוטה לכוס ומקררים כשעתיים. מוזגים מעל שכבת הפנה קוטה את קונפיטורת התפוחים, ומקררים כרבע שעה. מזלפים קציפת מסקרפונה. מקשטים עם מעט קונפיטורת תפוחים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ