מתכון

ממתק כוורת: חיתוכיות דבש וקורנפלקס

קינוח קראנצ'י ופריך המשלב כמה מרקמים יחד, וממלא את הבית בניחוח נפלא של דבש וחמאה. הוא אמנם עשוי מחומרי הגלם הפשוטים ביותר, אך התוצאה אלגנטית ובלתי שגרתית

איילת כהן , קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איילת כהן , קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בגודל 30*30 ס"מ (50 יחידות)
ממתק דבש
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לתחתית הממתק (בצק פריך)

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם סוכר (2.5 כפות)
  •  1חלמון
  • 150גרם קמח

שכבה העליונה של הממתק:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם דבש
  • 200 גרם קורנפלקס (טעם טבעי)
  • 200 גרם גרנולה

הוראות הכנה

הכנת הבצק :
במיקסר עם וו גיטרה: שמים את קוביות החמאה והסוכר ומעבדים במהירות איטית עד איחוד. מוסיפים את החלמון ומעבדים שוב עד שמתאחד. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל הקמח, ומערבבים עד שנוצר בצק.

מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. 
לאחר חצי שעה מוציאים אל משטח מקומח ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.

מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב קלות.

הכנת השכבה העליונה :
בסיר: שמים חמאה, סוכר ודבש, מערבבים וממיסים על האש.
כאשר הכל נמס ומאוחד מורידים מהאש ומוסיפים את הקורנפלקס והגרנולה. 
שופכים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים.

מכניסים את התבנית שוב לתנור בחום של 160 מעלות לכ-10 דקות. 
מצננים וחותכים לריבועים. 
* ניתן לאחסן בקופסה אטומה עד שבוע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ