שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איילת כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית קוגלהוף קוטר 24 ס"מ
קוגלהוף תפוחים ותמר מג'הול בציפוי גבינת שמנת לימונית
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 250 מ"ל שמן קנולה
  • 1.25 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית קינמון טחון
  • קורט ציפורן טחון
  • 3/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
  • חצי כוס תמר מג'הול חתוך גס
  • 2 כפות דבש
  • חצי כוס ליקר קלבדוס
  • 3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 25 גרם חמאה מומסת

לציפוי גבינת שמנת לימונית :

  • 150גרם גבינת שמנת (3/4 כוס)
  • חצי כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה: מערבבים שמן וסוכר, ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון וציפורן .
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את קערת הקמח. מערבבים מעט ומוסיפים את האגוזים, התפוחים התמרים, הדבש והליקר. מערבבים עד איחוד.
בעזרת מברשת מורחים בנדיבות חמאה מומסת בכל חריצי התבנית.
שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 180מעלות כ-40 דקות . כשמוציאים את העוגה מהתנור הופכים אותה על תבנית או צלחת ישרה, בלי לשלוף את תבנית הקוגלהוף. מצננים. 

הכנת הציפוי:

בקערה: מערבבים גבינה ואבקת סוכר בעזרת מטרפה. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון ומערבבים. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הצוננת.

ניתן לשמור במקרר עד שבוע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ