סיום מתוק: מתכוני עוגיות לשבירת הצום

הרוזלך המפורסמים של לנדוור, ביסקוטי פריכים של קונדיטורית ביסקוטי וטופי פיצוחים עשיר של לחם טאטי – מיטב הקונדיטוריות עוזרות לכם לשבור את הצום כמו שצריך

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות רוזלך של לנדוור
אנחנו כבר שמרנו את המתכון. רוזלך של לנדוורצילום: בועז לביא
עכבר העיר

את הצום של יום כיפור מומלץ לשבור עם תה בליווי חטיף מתקתק שיחזיר אט אט את האנרגיה לגוף. כדי שהעוגייה הנכספת תעשה את העבודה הנכונה, השגנו עבורכם מתכונים קלאסיים לעוגיות ביתיות מלאות טעם, כאלה שמומלץ ונעים במיוחד לאכול אחרי צום ממושך. ניתן לאפות אותן לפני החג ולאחסן בקופסה אטומה, או להקפיא ולהכניס לתנור ישר עם צאת הצום - כך או כך ההנאה מובטחת.

» מתכונים נוספים לשבירת הצום
» מסלולי אופניים מומלצים ליום כיפור
» מה קורה בבתי הכנסת בעיר?
» תולעת ספרים: רשימה ליום כיפור
» לא צמים? טרילוגיות שכדאי להשלים

הרוזלך של לנדוור

חומרים:

3 כוסות קמח לבן (רצוי ג'ירסולה איטלקי)

2 כוסות מים

1 כפית מחוקה שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

1/2כפית מלח

נוטלה למריחה

הכנת הבצק:

עוגיות רוזלך של קפה לנדוור
עם קלאסיקות לא מתווכחים. רוזלך של לנדוורצילום: חגית גורן

1. במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה מערבבים את הקמח, מים ושמרים, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את המלח ומגבירים למהירות גבוה, לשים כ- 5 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.

3. מניחים מגבת מעל הקערה ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. מוציאים את הבצק מהקערה ומורידים את האוויר מהבצק ע"י קיפולו.

5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים

6. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומניחים לכדורים לתפוח בשנית

לפתיחת הבצק:

1. על גבי משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף.

2. מורחים שכבה דקה של נוטלה ומגלגלים, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ.

אפייה:

בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250*, על גבי נייר אפייה. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם. 

ביסקוטי קלאסי באדיבות קונדיטוריית ביסקוטי

עוגיות ביסקוטי של ביסקוטי
מושלם לצד התה. ביסקוטי קלאסי של קונדיטורית ביסקוטיצילום: בועז לביא

חומרים:

3 ביצים בינוניות

180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)

גרידה מ-1 תפוז

1 כפית תמצית וניל 

250 גרם קמח (1 ו-3/4 כוס)

קורט מלח

1 כפית סודה לשתייה

50 גרם שקדים שלמים (1/2 כוס)

50 גרם אגוזי מלך (1/2 כוס)

50 גרם חמוציות (1/2 כוס)

50 גרם אגוזי לוז (1/2 כוס)

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מנפים לקערה אחת את הקמח, המלח והסודה לשתייה.

3. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל וגרידת התפוז.

4. מאחדים את תכולת הקערות, מוסיפים את האגוזים, השקדים והחמוציות ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

5. יוצרים מהבצק נקניק בידיים רטובות ואופים למשך 10 דקות.

6. מקפיאים כ-15 דקות, כדי שניתן יהיה לפרוס את הבצק לפרוסות דקות.

7. פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.

8. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים למשך 10-15 דקות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

טופי דבש ופצוחים של Tatti Bakery
בניצוחם של השף קונדיטורים שני שאול ויוני פנחסוב

טופי פיצוחים של טאטי
מתוק ועשיר. טופי דבש ופיצוחים של טאטיצילום: דניאל לילה

חומרים:

250 גרם סוכר לבן

125 גרם דבש

25 גרם סוכר אינוורטי

375 מ"ל שמנת מתוקה 38%

60 גרם חמאה

190 גרם שקדים מולבנים

75 גרם אגוזי לוז

50 גרם צנוברים

60 גרם פיסטוק מקולף

גרידת לימון מחצי לימון 

ההכנה:

1. קולים את האגוזים קלות וחתכים גס.

2. שמים בסיר סוכר לבן, סוכר אינוורטי, דבש ושמנת מתוקה ומביאים ל120 מעלות.

3. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה את תערובת האגוזים והלימון מערבבים היטב.

4. מעבירים את הכל לתבנית ומשטחים לגובה של 1 ס"מ .

5. מעבירים את התבנית למקרר לכ-5 שעות.

6. חותכים לקוביות ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ