מתכונים ליום כיפור: כך תשברו את הצום

ממרק עוף מנחם ומחמם ועד פסטל תפוח אדמה שימלא את הבטן - מתכונים ביתיים וקלים למנות שיחזירו לכם את האנרגיה אחרי הצום הממושך. ככה חוזרים לשגרה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קציצות טונה ירוקות של טונה סטארקיסט על שולחן לצד רוטב סלסה מקסיקנית
עכבר העיר

בצאת יום כיפור כשהרעש חוזר לאט לאט לרחובות, ניחוחות נעימים של אוכל וקפה מתחילים להציף את הבית. לפני שחוש הריח יתעתע בכם, זכרו לקחת את העניינים בסבלנות - מומלץ לשבור את הצום עם מעט מים או תה ממותק בשילוב עוגייה (למתכוני עוגיות לשבירת הצום) ולאחר מכן לחמם את הבטן עם מרק צלול. בהמשך הערב רצוי לאכול מאכלים קלילים ועשירים בויטמינים - כך תבטיחו שהחזרה לשגרה תהיה טעימה במיוחד.

» מתכונים ליום כיפור
» תוך יום: ספרים קצרים לצום קל
» מדוושים ונהנים: טיולי אופניים לכיפור
» הסרטים שיעזרו לכם לעבור את יום כיפור

מרק עוף 

באדיבות מסעדת סנדר

קודם כל מחזירים נוזלים. מרק עוף של מסעדת סנדרצילום: תומר אפלבאום

חומרים ל-6 מנות:

1 עוף שלם מחולק

חצי קילו עצמות בקר

2 גזרים

2 בצלים

1 תפוח אדמה

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור עלי סלרי

כף אבקת מרק עוף ומלח לפי הטעם

ההכנה:

1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.

2. בסיום ההרתחה מסננים את המים ומשאירים את העוף והעצמות בסיר. מוסיפים מים חדשים ומחזירים לאש.

3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים, וממשיכים לבשל כ-45 דקות.

4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. 

פסטל תפוחי אדמה

מנה ביתית שתמיד כיף לאכול. פסטל תפוחי אדמה צילום: באדיבות יח"צ

את תפוחי האדמה אפשר לרכך מראש, ובצאת הצום להרכיב עם שאר המצרכים ולהכין במהירות.

חומרים ל-25-30 יחידות:

קילו תפוחי אדמה

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח

3 כפות כוסברה קצוצה

חומרים לטבילה:

2 ביצים

פירורי לחם מוזהבים

ההכנה:
1. שולקים את תפוחי האדמה בסיר עם מים חמים יחד עם הקליפה (עד שניתן לנעוץ מזלג).

2. לאחר מכן מוציאים מקליפים.

3. מרסקים את תפוחי האדמה לקבלת פירה ומוסיפים את הפלפל, כוסברה ומלח ( לאחר מכן לטעום וניתן להוסיף מלח לפי הטעם האישי) ומערבבים היטב.

4. מניחים את התערובת להתקרר למשך שעה.

5. עם ידיים רטובות מעט יוצרים כדורים ומועכים אותם לקבלת דיסקית עגולה.

6. טובלים את הדסקיות בביצה הטרופה ולאחר מכן מעבירים לפירורי הלחם ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ובתיאבון.

פנצנלה - סלט לחם טוסקני עם גבינת סטילטון

חומרים ל-6 מנות:

לשלב ירקות עם לחם. סלט פנצנלהצילום: אפיק גבאי

5-4 פרוסות ברוסקטה

‏2 מגשיות (כ-1/2 קילו) פלפלונים מתוקים חתוכים לטבעות

2 כוסות עגבניות שרי בכל מיני צבעים חצויות

‏3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

150 גרם גבינת בלו סטילטון, מפוררת גס

עלים מ-1/2 צרור בזיליקום

‏1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס

הרכבת המנה:

1. אחרי שמערבבים כל מרכיבי הסלט, ‏שוברים את הברוסקטות לפיסות גדולות ומערבבים בקערה עם כל הירקות, הגבינה ועשבי תיבול.

‏2. מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

קציצות טונה ירוקות ורוטב סלסה

קציצות קלילות ובריאות שמשלבות טונה עם עשבי תיבול - מומלץ לאוכל כשעה-שעתיים לאחר הצום

חומרים ל-15 קציצות:
2 קופסאות טונה 

3 כפות קמח

3 כוסות דחוסות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום)

1 כף מיונז (אפשר גם גרסה קלה למיונז)

1 ביצה

גרידה מ-1 לימון

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור

מצרכים לסלסה מקסיקנית:

4 עגבניות בינוניות

½ כוס גרעיני תירס מבושל

½ כוס שעועית אדומה (או פול מיצרי)

3 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות כוסברה קצוצה

1 שן שום גדולה כתושה
כמה טיפות טבסקו

2 כפות שמן זית

1 כפית מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

1. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים כשתי דקות מעל קערה עמוקה (מבלי ללחוץ!)

2. מעבירים למעבד מזון את עשבי התיבול וטוחנים דק. מוסיפים את שני סוגי הקמח, ביצה, גרידת לימון, מיונז לייט ותיבול. טוחנים מעט בפולסים עד שמתאחד. 

3. מעבירים לקערה את תכולת המג'ימיקס ומערבבים היטב יחד עם הטונה.

4. יוצרים קציצות בגודל הרצוי (כ-80 גרם כל קציצה), מרססים ספריי שמן על מחבת רחבה, ומשחימים משני הצדדים כל קציצה.

לרוטב:

5. טוחנים במעבד מזון את העגבניות, כותשים שום, קוצצים בצל ירוק וכוסברה.

6. מסננים את השעועית והתירס (אם לאחר בישול או לאחר פתיחת פחית שימורים)

7. מערבבים הכל יחד, מאזנים תיבול עם מלח, פלפל, שמן זית, לימון וטבסקו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ