30 מתכונים לארוחה מפסקת

ממרק עוף קלאסי עם אטריות שתכינו בבית ועד חלות שתחלמו עליהן במהלך הצום, ממתכונים טבעוניים ועד קדרת הבשר - כל ההצעות לארוחה מפסקת וגם כמה טיפים כיצד לצלוח את היום

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

בין אם צמים ובין אם לאו, לא מעט אנשים מציינים בדרך זו או אחרת את כניסתו של יום הכיפורים והארוחה המפסקת. יש מי שהופכים אותה לסעודה גדולה וסמלית (וממשיכים לאכול אחריה) ויש מי שבעבורו היא באמת נקודת המוצא או ההצטיידות לקראת הצום.

האחרונים נחושים להגיע לצום הבולט והמשמעותי ביותר בלוח השנה העברי עם בטן מלאה, ולכן מעבירים את השעות שלפני כיפור במטבח. לא מעט ויכוחים נערכו בנושא, האם כדאי לאכול עד התפוצצות או שמא עדיף לאכול במשורה (אחרי שאכלתם קצת לאורך כל היום, עד הארוחה)? כך או אחרת, לא משנה באיזו אסכולה אתם, חשוב לשתות הרבה מים במהלך כל היום, ובארוחה עצמה להצטייד בהרבה ירקות, קצת פחמימות, להימנע ממנות מתובלות יתר על המידה (שלא ישאירו אתכם עם צרבת וצמאים עד מוות) ואז לצאת לדרך. לטעמנו לארוחה המפסקת צריך להגיע מוכנים, לא לדחוס כמה שיותר, אלא לאכול עד תחושת שובע נעימה כמו בכל ארוחה אחרת.

והנה לא מעט ממה שיכול לסייע להעביר את הצום בקלות יחסית, או יכול להיות בעבור מי שלא צם כעוד תירוץ לארוחה טובה: מרק צח (שאת האטריות שלו אפשר להכין בקלות בבית) או מרק ירקות טבעוני עשיר, קרפלך, סלט תפוחי אדמה פשוט אך מספק, מעקודה או קיגל בשביל המסורת, עוף בכמה סגנונות או סלמון למנות העיקריות ולמי שממש חייב - קציצות וקדרה שמרפדות היטב את הבטן.

בגזרת המתוקים, תשכחו משוקולד וקצפות. גם כאן, הכל במידה. מתוק מעודן, על סף המלוח. את הארוחה מסיימים עם משהו מתוק וקטן, כמו עוגת סולת - בולו, טישפטשטי או סאפרה - תלוי בעדה, עוגה בחושה טובה, אפשר גם עוגיות יבשות וזהו. למתכונים נוספים מומלצים לארוחה מפסקת ולשבירת הצום

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ