שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ארבע עוגות ועוגיות לסוף כיפור

עוגת פרג או עוגת גזר עם זיגוג תפוזי, בריוש דבש או עוגיות גולדה – כל מה שטוב וטעים לצד כוס תה מתוק או קפה בשעה הראשונה שאחרי הצום. מתכונים של הקונדיטורית הילה בידרמן מ"מגרב"

הילה בידרמן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת פרג בחושה פרווה
עוגת פרג בחושה פרווהצילום: אנטולי מיכאלו

עוגת פרג בחושה פרווה

עוגה פשוטה ונפלאה שהולכת נהדר עם כוס משקה חם ומתאימה גם לרגישים ללקטוז

חומרים:

1 כוס פרג

1 כוס קוקוס

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

 3/4 כוס שמן

3 ביצים

1 כוס סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים

ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות. 

מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ומוסיפים שמן ומיץ תפוזים בהדרגה.

מוסיפים לתערובת שנוצרה את יתר החומרים היבשים, מערבבים היטב ואופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות. 

בריוש דבש

מאפה ריחני, זב חלב ודבש שקל להכין עד כדי שיש בכוחו להעלים את הפחד משמרים – רק יש לשמור לילה מראש, להתפחה

בריוש דבש
בריוש דבשצילום: אנטולי מיכאלו

חומרים:

לבריוש:

1 כף (25 גרם) שמרים טריים

1/4 כוס + 2 כפות (90 מ"ל) חלב

6 ביצים קטנות או 5 ביצים בינוניות/גדולות

3.5 כוסות + 2 כפות (500 גרם) קמח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

250  גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1.5 כפות (15 גרם) מלח

לסירופ הדבש:

1 כוס דבש

חצי כוס מים

ההכנה:

מכינים את הבריוש:

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

שמים במיקסר שמרים, חלב וביצים וטורפים ידנית לפתיחת השמרים. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות בינונית עם וו לישה. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה וממשיכים לערבל עד שכולה נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 4 דקות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסיםומתפיחים לילה במקרר.

אופים את הבריוש עד השחמה, כחצי שעה עד 40 דקות. 

מכינים את הסירופ:

בסיר, מבשלים כוס דבש עם חצי כוס מים עד לקבלת סירופ. מצננים ושופכים בנדיבות על הבריוש החם בעת יציאה מהתנור.

עוגת גזר וגלייז תפוז

הבחושה האולטימטיבית היא זו שמשדכת את הטוב מכל העולמות (כי למה לבחור בין גזר לתפוז?)

עוגת גזר, וגלייז תפוז
עוגת גזר, וגלייז תפוזצילום: אנטולי מיכאלו

חומרים:

לעוגה:

2 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר

חצי כוס שמן

100 גרם (כוס פחות ארבע כפות) קמח

כפית אבקת אפייה

2 כפיות קינמון

500 גרם גזר מגורר

100 גרם אגוזי מלך טחונים

לגלייז:

כוס אבקת סוכר

4 כפות מים

מיץ מתפוז אחד

ההכנה:

מכינים את העוגה:

מערבבים היטב במיקסר את הביצים, הסוכר והשמן. בהדרגה, מוסיפים את החומרים היבשים. 

בתבנית אינגליש קייק, אופים את העוגה בחום של 180 מעלות כ-40 דקות; העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר. 

מכינים את הגלייז: 

טורפים אבקת סוכר, מים ומיץ תפוזים במטרפה ידנית. מורחים את הגלייז שנוצר בנדיבות על העוגה, אחרי שהצטננה. 

עוגיות גולדה

עוגיות חמאתיות שגדולתן בפשטותן והן נימוחות וטעימות בכל שעה של היום 

עוגיות גולדה
עוגיות גולדהצילום: אנטולי מיכאלו

חומרים:

50 גרם חמאה

320 גרם סוכר

3 חלמונים

450 גרם (3 כוסות ו-3 כפות) קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 מכל שמנת חמוצה

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 

מערבבים חמאה וסוכר במיקסר עם וו לישה. בהדרגה, מוסיפים את החלמונים. שוב בהדרגה, מוסיפים לתערובת גם את כל החומרים היבשים ולאחר מכן את השמנת החמוצה. 

מחלקים את התערובת שנוצרה לכדורים, כשכל כדור במשקל של כ-30-40 גרם. 

משטחים את הכדורים עם היד לצורה עגולה, מניחים על תבנית מכוסה נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד קבלת גוון זהוב עדין. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ