מתכון: מרק עוף לשבירת הצום

מתכון מתוך "ראש השנה הקל שלי. מתכונים מצוינים לכל חגי תשרי" של איילת הירשמן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק עוף עם קניידלעך
מרק עוף עם קניידלעך

תגיות:

רכיבים

  • עוף טרי במשקל קילו וחצי, מחולק ללא חלקי פנים, שטוף היטב
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 4-5 עצמות בקר עם מעט בשר עליהן
  • 4-5 גרונות הודו
  • 10 כוסות מים
  • 1 בצל חצוי
  • 3 גזרים קלופים
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף
  • 1 שורש סלרי
  • 1 כרישה גדולה חתוכה גס
  • פיסת דלעת קלופה באורך 10 ס"מ
  • דלורית קלופה וחתוכה לפיסות גדולות ללא הגרעינים
  • 2 בטטות קלופות וחצויות
  • מלח גס
  • 8-10 גרגרי פלפל שחור
  • להגשה: גבעולי סלרי טריים חתוכים למקלונים, אטריות, פטריות מיובשות מושרות במים חמימים, קרפלעך, קניידלך או כופתאות אחרות.

הוראות הכנה

1. מרפדים את הסיר בפטרוזיליה, בשמיר ובגבעולי הסלרי. מניחים עליהם את העוף, מוסיפים את העצמות והגרונות, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית~גבוהה.

2. מסירים בכף בסבלנות את כל הקצף העכור שצף למעלה. כשכמות הקצף העכור פוחתת משמעותית מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת המלח והפלפל.

3. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים במשך כשעה ורבע ללא כיסוי. המרק מוכן כשהעוף והירקות רכים מאוד.

4. מפרידים בין הנוזל והמרכיבים, מסננים ומאחסנים את הנוזל במקרר. להגשה מחממים, מחלקים לקעריות ומגישים עם ירקות טריים ועם התוספות (אותם מכינים לפי הוראות יצרן).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ