עוגת בולו טוניסאית: מתכון של אמא

יש לא מעט גרסאות לעוגת בולו. אצלנו בבית, עוגת בולו טוניסאית, היא למעשה עוגת סולת ששתתה לא מעט סירופ סוכר ותמיד נאכלה אך ורק ביום כיפור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגת בולו טוניסאית
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית מרובעת A4

פעם, כשהמושב שלנו עוד היה קטן, מתכונים היו עוברים מבית לבית בין נשות הכפר. בכל בית היו לובשים צורה, שם ואופי בהתאם לאופיה של אותה הבשלנית. אף אחת לא שמרה סודות לעצמה, אולי אפילו להפך - בהעברת המתכונים, בעידן בו כתבו אותם על דף נייר, היתה גאווה גדולה. כך נוצרו אצלנו במושב לא מעט גרסאות לעוגת בולו: אצל חלק הן הכילו שמרים והזכירו לחמניות קטנות ויבשות, אצל אחרות הן הזכירו עוגיות בישקוטי ואילו אצלנו הבולו היא עוגת הסולת של יום כיפור. את המתכון הנ"ל למדה אמא מאותן נשים מבוגרות, כשבהוראות ההכנה כתובה עד היום שורה אחת בלבד: מערבבים את הכל יחד. מעבר לזה, הכל נתון לפרשנות, בהתאם לידיעת האפייה באותו הבית. מכאן, רק אצלנו במושב כל אחד קורא קצת אחרת לעוגת בולו.

על אף שעוגת סולת היא קינוח נהדר, לא משנה מתי, את עוגת הבולו הטוניסאית היו אוכלים רק ביום כיפור - פרוסה אחת בלבד (ויותר נכון ריבוע) בתום הארוחה המפסקת, כמשהו מתוק ומעודד לקראת הבאות. את יתר העוגה היו אוכלים בצאת הצום עם כוס תה מתוקה ומשיבת נפש.  זוהי העוגה שלנו. קלה קלה, מתוקה ונותנת שמץ של אחיזה כמשהו לחכות לו בסוף הצום. 

עוגת בולו של אמאצילום: רותם מימון

לעוגות נוספות ומתכונים לצאת הצום 

רכיבים

לעוגה:

*אפשר להוסיף -

לסירופ:

הוראות הכנה

מחממים תנור על 170 מעלות

בקערה - מערבבים את כל חומרי העוגה יחד עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה.

מעבירים הכל לתבנית מרובעת בגודל A4 מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

אופים בתנור שחומם מראש עד להזהבה יפה (כ-35 עד 40 דקות, בהתאם לתנור). מוציאים מהתנור, מצננים מעט. בינתיים מכינים את הסירופ:

בסיר קטן על להבה בינונית מחממים את כל חומרי הסירופ יחד, עד להמסת הסוכר. כשהסירופ כמעט רותח והסוכר כולו נמס, מכבים את האש ומפזרים את הסירופ על פני כל העוגה כשהיא עדיין חמימה. מרטיבים אותה היטב.

אל חשש מרטיבות יתר, הסולת סופחת נוזלים ומתייבשת. 

כעת, כל מה שנותר הוא להכין כוס תה. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ