טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

עוגיות מלבן שקדים של מיקי שמו

הן דקות, פריכות ומלאות ארומה של פרי הדר: עוגיות מלבן שקדים עם טוויסט של דבש

תגובות
רמי שלוש

מתכון לעוגיות מלבן שקדים, דבש ותפוזים

הן דקות, פריכות ומלאות ארומה של פרי הדר. חיתוך העוגיות בעזרת גלגלת פיצה הוא פטנט מצוין לעבודה קלה ומדויקת יותר.

מרכיבים לבצק (60 עוגיות):

250 חמאה

200 גרם סוכר

40 גרם דבש

250 גרם שקד פרוס

קורט מלח

5 גרם קינמון

300 גרם קמח מנופה

5 גרם אבקת אפייה

1 ביצה מידה L

גרידה מ- 1/2 תפוז

ההכנה:

מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם הסוכר במיקסר עם "וו גיטרה" עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוסיפים דבש, קינמון, ביצה וחלב וכעת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבלים עד לקבלת בצק אחיד. לבסוף מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז.

יוצרים שלושה גלילים ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכינים את העוגיות: מוציאים את העוגיות מן המקרר ופורסים כל עוגייה לעובי של כ-1/2 ס"מ ומניחים על גבי התבנית.

אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקר עד 10 ימים.

גיוון:

למי שאין תפוז, ניתן להחליף את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מלימון אחד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות