מתכון לעוגת דבש, תאנים וקינמון של מיקי שמו

עוגת דבש ארומתית ובעלת מרקם מעט דחוס, כאשר יתרונה הוא שהיא טעימה יותר יום-יומיים לאחר אפייתה

מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: רמי שלוש

מתכון לעוגת דבש, תאנים וקינמון

עוגת דבש ארומתית ובעלת מרקם מעט דחוס, כאשר יתרונה הוא שהיא טעימה יותר יום-יומיים לאחר אפייתה. מתאים לקוטר 24 או ל-2 תבניות אינגליש קייק.

מרכיבים:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית קפה נמס

2 ביצים במידה L

3/4 כוס שמן (180 גרם)

2/3 כוס דבש (220 גרם)

3 חלבונים

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס מים רותחים (240 גרם)

1 כף קקאו (20 גרם)

5-6 תאנים בינוניות פרוסות

צילום: רמי שלוש

ההכנה:

מרתיחים כוס מים, מערבבים עם כף קקאו ומצננים.
מקציפים את 3 החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקציפה תפוחה ויציבה.
מערבבים את יתר המרכיבים לתערובת הדבש בקערת ערבוב עם "וו גיטרה", עד לקבלת תערובת אחידה.
"מקפלים" את קציפת החלבונים לתערובת הדבש ולבסוף מוסיפים את המים והקקאו.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוזגים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את התאנים ואופים כ-35 דקות, עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.

גיוון:

ניתן להוסיף למתכון מעט ציפורן ומעט מוסקט.

ניתן להוסיף 1/2 כוס של אגוזי מלך טחונים ולפזר על העוגה לפני הכנסתה לאפייה.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ