עוגת דבש פשוטה כמו של פעם

פשוטה פשוטה, אבל כל כך עשירה בתבלינים: עוגת דבש כמו של פעם, שהיא טעימה אפילו יותר ביום שאחרי

ברק חורש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת דבש פשוטה
ברק חורש, שף אורח

מתכון ל-3 תבניות אינגליש קייק

דרגת קושי: קלה

3 ורבע כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס שמן קנולה
1 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס גפרורי שקדים או אגוזים קצוצים (לא חובה, יש גם שקדים בעיטור, ואפשר גם בלי למי שלא אוהב)

תבלינים:

כפית קינמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית ציפורן טחון

קישוט:

1 כוס גפרורי שקדים או אגוזים קצוצים
נייר אפייה

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר את כל החומרים. מתחילים בערבוב הרטובים ואחר כך מוסיפים את היבשים.  מי שמעוניין מוסיף את השקדים או האגוזים כעת, כך או אחרת מערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. 

מעבירים את התערובת לתבניות עם נייר אפייה, מפזרים את גפרורי השקדים על התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-160 מעלות למשך 20 דקות, מורידים את החום ל- 130 מעלות וממשיכים לאפות למשך כ- 25 דקות נוספות.

המלצה:

אפשר לשלב בתערובת העוגה קוביות חלבה קטנות. מומלץ לאכול את העוגה רק יום לאחר האפייה. שיהיה בהצלחה עם האיפוק.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ