מתכון לעוגת דבש: כך תעשו זאת בארבע דרכים יצירתיות

השף קונדיטור דוד לאור מקונדיטוריית "דוד לאור" שבמבשרת ציון מגיש לכבוד החג ארבע גרסאות יצירתיות לעוגת דבש, למי שנמאס מעוד קינוח משעמם בחג

דוד לאור, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת דבש ארל גריי ולימון
עוגת דבש ארל גריי ולימוןצילום: אמיל סלמן

מחווה לכוס התה: עוגת דבש ארל גריי ולימון

התה השחור מבושם בתמצית ברגמוט, פרי הדר קטן שגדל בעיקר בחבל קלבריה שבאיטליה. תמצית זו מספקת לו טעמים הדריים ארומטיים וניחוח ייחודי. כאן, בציוות ללימון וגרידתו, מתקבלת עוגת דבש מיוחדת במינה.

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:

250 גרם קמח

130 גרם סוכר

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

גרידת לימון מ-2 לימונים

170 גרם שמן

2 ביצים + 2 חלמונים

230 גרם דבש

100 מ"ל חליטה חמימה מ-2 שקיות תה ארל גריי

80 מ"ל מיץ לימון

ההכנה:

בקערה אחת, מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, גרידת לימון).

בקערה נוספת שמים יחד שמן, ביצים, חלמונים ודבש וטורפים ידנית לתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת הנוזלית על התערובת היבשה ומאחדים לתערובת חלקה ואחידה.

מערבבים את חליטת התה החמימה יחד עם מיץ לימון, מוסיפים לתערובת הקיימת ומערבבים לאחידות.

יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה או משומנות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מחווה לרוטב ויניגרט: עוגת דבש בלסמי חרדל ופלפל אנגלי

רוטב ויניגרט נודע כמתבל האולטימטיבי של סלט חסה רענן, סלטים המשלבים פירות ואגוזים ואף ירקות מבושלים או צלויים. הסוד בוויניגרט הוא בחיבור בין שמן בעל טעם עדין למיץ הדרים או חומץ, אליהם מוסיפים חומרי תיבול נוספים להעשרת הטעם, כדוגמת חרדל, דבש, סילאן, טחינה או עשבים. במתכון זה, החיבור בין חרדל לחומץ בלסמי שובר את המתיקות של הדבש ומקנה לעוגה טעמים מפתיעים.

עוגת דבש בלסמי חרדל ופלפל אנגלי
עוגת דבש בלסמי חרדל ופלפל אנגליצילום: אמיל סלמן

חומרים לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק:

250 גרם קמח

130 גרם סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

170 גרם שמן

2 ביצים + 2 חלמונים

230 גרם דבש

1 כף חרדל

2 כפיות פלפל שחור אנגלי טחון דק

120 מ"ל מים רותחים + 60 מ"ל חומץ בלסמי

ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, פלפל שחור) בקערה.

בקערה נפרדת שמים יחד שמן, ביצים, חלמונים, חרדל ודבש וטורפים ידנית לתערובת אחידה.

שופכים את התערובת הנוזלית על היבשים ומאחדים לתערובת חלקה ואחידה.

מערבבים מים רותחים עם חומץ בלסמי, ומוסיפים לתערובת הקיימת ומערבבים לאחידות.

יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או משומנות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מחווה לפרוסת לחם קלוי עם חמאה ודבש: עוגת דבש שיפון וחמאה

קמח שיפון הוא בעל ערך גליקמי נמוך, הוא מזין ומשביע יותר ועשיר בסיבים תזונתיים, חלבון וברזל ונהוג להכין ממנו לחמי מחמצת כבדים ודחוסים. כאן, מערבבים את קמח השיפון עם קמח לבן, כך שלא תתקבל עוגה כבדה יתר על המידה ומוסיפים לה טעמים מתוקים שמאזנים את חמיצותה כמו דבש ותבלינים.

עוגת דבש שיפון וחמאה
עוגת דבש שיפון וחמאהצילום: אמיל סלמן

חומרים לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק:

200 גרם קמח לבן

50 גרם קמח שיפון

110 גרם סוכר

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית קינמון

170 גרם חמאה מומסת

2 ביצים + 2 חלמונים

250 גרם דבש

160 מ"ל מים רותחים + 2 כפיות קקאו

ההכנה:

מערבבים את המצרכים היבשים (קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה ותבלינים) בקערה

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הדבש לחמאה המומסת ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת שמים יחד ביצים וחלמונים, את תערובת החמאה והדבש וטורפים ידנית לתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת הנוזלית על היבשה ומאחדים לתערובת חלקה ואחידה.

מערבבים מים רותחים עם קקאו, מוסיפים לתערובת ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפיה או משומנות

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מחווה לתפוח בדבש: עוגת דבש ותפוחים


עוגת דבש ותפוחים
עוגת דבש ותפוחיםצילום: אמיל סלמן

השילוב שאין בלתו בין תפוחים לדבש בעוגה לחה ואוורירית בת ארבע שכבות.

חומרים לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק:

250 גרם קמח

100 גרם סוכר

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית קינמון

170 גרם שמן

2 ביצים + 2 חלמונים

220 גרם דבש

180 מ"ל מים רותחים + 2 כפות סירופ סיידר תפוחים

4 תפוחי גרנד סמית פרוסים לפרוסות דקות

20 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה ותבלינים) בקערה.

בקערה נפרדת שמים יחד שמן, ביצים, חלמונים ודבש וטורפים ידנית לתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת הנוזלית על החומרים היבשים ומאחדים לתערובת חלקה ואחידה.

בקערה נפרדת, מערבבים מים רותחים עם סירופ סיידר. מוסיפים לתערובת ומערבבים לאחידות.

בקערה נוספת מערבבים את פרוסות התפוחים עם 20 גרם סוכר ותמצית וניל.

הרכבה:

יוצקים לתבנית רבע מכמות התערובת, עליה רבע מכמות התפוחים ומכסים בעוד רבע תערובת ומלמעלה עוד שכבת פרוסות תפוחים. כך לשתי העוגות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ