מתכון

עוגיות מלבן שקדים של מיקי שמו

הן דקות, פריכות ומלאות ארומה של פרי הדר: עוגיות מלבן שקדים עם טוויסט של דבש. מתכון באדיבות השף מיקי שמו

מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות מלבן
צילום: רמי שלוש
מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:60 עוגיות

הן דקות, פריכות ומלאות ארומה של פרי הדר. חיתוך העוגיות בעזרת גלגלת פיצה הוא פטנט מצוין לעבודה קלה ומדויקת יותר.

למי שאין תפוז, ניתן להחליף את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מלימון אחד.

רכיבים

  • 250 חמאה
  • 200 גרם סוכר
  • 40 גרם דבש
  • 250 גרם שקד פרוס
  • קורט מלח
  • 5 גרם קינמון
  • 300 גרם קמח מנופה
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 1 ביצה מידה L
  • גרידה מ- 1/2 תפוז

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

מערבלים חמאה עם הסוכר במיקסר עם "וו גיטרה" עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוסיפים דבש, קינמון, ביצה וחלב וכעת את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מערבלים עד לקבלת בצק אחיד. לבסוף מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז.

יוצרים שלושה גלילים ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכינים את העוגיות:

מוציאים את העוגיות מן המקרר ופורסים כל עוגייה לעובי של כ-1/2 ס"מ ומניחים על גבי התבנית.

אופים כ-15 דקות עד להזהבה.

מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 10 ימים.

תגובות