שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קינוח דבש קוקוס
צילום: תומר אפלבאום
מיכה גינטר, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:בינוני

הקינוח הוא עוגת שכבות העשוי משילוב של עוגת דבש פשוטה וקרם קוקוס. אפשר להשתמש במתכון שלי או בכל מתכון אחר של עוגת דבש. בעזרת קרם קוקוס משובח משדרגים את העוגה לקינוח מרשים ויפה.

food banner
צילום: חד פעמי

רכיבים

  • 3 עלים מעוגת דבש "פשוטה" (שהכנו לפי
  • המתכון הזה
  • 250 גרם קרם קוקוס
  • 250 מ"ל מים (כוס ועוד כף)
  • קורט מלח
  • 5 גרם ג'לטין
  • 60 גרם סוכר (5 כפות)
  • 60 גרם דבש (כ-3 כפות)
  • 50 גרם קורנפלור
  • 3 חלמונים

הוראות הכנה

הכנת הקרם: בקערה שמים 80 סמ"ק מים ומוספים את הקורנפלור. יוצרים בלילה ומוסיפים את החלמונים, מערבבים.

משרים את אבקת הג'לטין ב-170 סמ"ק מים לכמה דקות.

על אש קטנה מחממים את המים בסיר תוך כדי בחישה עד להמסת הג'לטין, מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. תוך כדי בחישה ומוסיפים את הבלילה, הסוכר והדבש עד לקבלת קרם סמיך.

מעבירים לקערת מיקסר ובעזרת וו "גיטרה" במהירות אטית מקררים את הקרם.

עריכה: בתבנית מרובעת מניחים שכבה מהעוגה, יוצקים חצי מהקרם ומיישרים, מעליו עוד שכבה, יוצקים את שארית הקרם ומכסים בשכבת עוגה נוספת.

מכניסים למקרר לצינון מוחלט.

לפני ההגשה מוציאים וחותכים למנות אישיות. אפשר לעטר בתפוח חלוט בדבש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ