מתכון

עוגת דבש קלאסית

עוגת דבש רכה, עסיסית, מתובלת ושחומה (בזכות השימוש בחליטת תה), שלא תרצו להפסיק ליישר אותה

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש קלאסית
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
4 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש קייק

הקסם שבפשטות. עוגת דבש רכה, עסיסית, מתובלת ושחומה (בזכות השימוש בחליטת תה), שלא תרצו להפסיק ליישר אותה. אגב, לטובת שומרי הכשרות – העוגה פרווה והיא סיום הולם לארוחה בשרית.

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 מ"ל שמן
  • 200 גרם דבש
  • 350 גרם קמח
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • כוס חליטת תה פירות חזק
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • רבע כפית ציפורן

הוראות הכנה

מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

מוסיפים את השמן ואחריו את הדבש, וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים, הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.

מוסיפים לבלילה את תוכן קערת היבשים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים את כוס חליטת התה ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת במסה.

מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-40 דקות.

נועצים קיסם במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. אם לא, ממשיכים לאפות כ-5 עד 10 דקות נוספות ומבצעים את הבדיקה בשנית.

תגובות