מתכון

עוגת דבש מושחתת עם קרם מסקרפונה ואגסים ביין

עוגת דבש מושחתת? יש דבר כזה

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת דבש מושחתת עם קרם מסקרפונה ואגסים ביין

רכיבים

לעוגת דבש קלאסית

  • 240 מ"ל מים רותחים
  • 1 שקיק תה
  • 200 גרם סוכר
  • 350 גרם דבש
  • 240 מ"ל שמן
  • 6 ביצים
  • 420 גרם קמח
  • כף אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 1 כף קינמון

לסירופ לזיגוג

  • 1 ליטר מים
  • 700 גרם סוכר
  • 400 גרם דבש
  • מיץ משני לימונים

לקרם מסקרפונה

  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • גרידה מתפוז אחד

לאגסים ביין

  • 4-3 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 500 מ"ל מים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 קורט קינמון
  • 240 מ"ל (כוס) יין אדום מתוק לבישול

הוראות הכנה

העוגה: מרתיחים את המים, יוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.

בקערה מערבבים סוכר, דבש, שמן, תה וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים היטב.

יוצקים את המסה ל-3 תבניות סיליקון בקוטר 26, מוזגים עד חצי גובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כ-40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומוזגים באופן שווה על שלוש העוגות מיד לאחר האפייה.

קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז במשך 2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת חלקה.

אגסים ביין: מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד האגסים.

מוסיפים את האגסים וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים.

הרכבת העוגה: לאחר קירור מוחלט של העוגות מחלצים אותן מהסיליקון ומיישרים את חלקן העליון.

מניחים את שכבת הבסיס על צלחת ההגשה ועליה מזלפים את קרם המסקרפונה, מסדרים את האגסים ביין מעל. חוזרים על אותו תהליך גם בשכבה האמצעית.

לבסוף מניחים את השכבה השלישית, מהדקים קלות ומכניסים להקפאה.

בעת ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

טיפ: בעת ההגשה מומלץ לזגג בפונדנט לבן (קנוי).

תגובות