עוגת דבש מושחתת עם קרם מסקרפונה ואגסים ביין - עוגות דבש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת דבש מושחתת עם קרם מסקרפונה ואגסים ביין

עוגת דבש מושחתת? יש דבר כזה

דרגת קושי: קל
עוגת דבש מושחתת עם קרם מסקרפונה ואגסים ביין
תומר אפלבאום תומר
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לתבנית בקוטר 26:

לעוגת דבש קלאסית:

240 מ"ל מים רותחים

1 שקיק תה

200 גרם סוכר

350 גרם דבש

240 מ"ל שמן

6 ביצים

420 גרם קמח

כף אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

1 כף קינמון

לסירופ לזיגוג:

1 ליטר מים

700 גרם סוכר

400 גרם דבש

מיץ משני לימונים

לקרם מסקרפונה:

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

250 גרם גבינת מסקרפונה

גרידה מתפוז אחד

לאגסים ביין:

4-3 אגסים קלופים וחתוכים לרבעים

500 מ"ל מים

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 קורט קינמון

240 מ"ל (כוס) יין אדום מתוק לבישול

הוראות הכנה

העוגה: מרתיחים את המים, יוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.

בקערה מערבבים סוכר, דבש, שמן, תה וביצים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים היטב.

יוצקים את המסה ל-3 תבניות סיליקון בקוטר 26, מוזגים עד חצי גובה התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כ-40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומוזגים באופן שווה על שלוש העוגות מיד לאחר האפייה.

קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז במשך 2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת חלקה.

אגסים ביין: מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד האגסים.

מוסיפים את האגסים וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים.

הרכבת העוגה: לאחר קירור מוחלט של העוגות מחלצים אותן מהסיליקון ומיישרים את חלקן העליון.

מניחים את שכבת הבסיס על צלחת ההגשה ועליה מזלפים את קרם המסקרפונה, מסדרים את האגסים ביין מעל. חוזרים על אותו תהליך גם בשכבה האמצעית.

לבסוף מניחים את השכבה השלישית, מהדקים קלות ומכניסים להקפאה.

בעת ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

טיפ: בעת ההגשה מומלץ לזגג בפונדנט לבן (קנוי).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות