מתכון

עוגת דבש ותבלינים

העוגה הזו נותנת טוויסט מעניין דווקא בגלל השילוב בין המתוק לספייסי של התבלינים השונים. מתכון של אמיר פורת ורוסלנה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"

רוסלנה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלנה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית בבקה אחת
עוגת דבש תבלינים

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 מ"ל שמן
  • 200 גרם דבש
  • 350 גרם קמח
  • 10 גרם (שקית) אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • כוס חליטת תה פירות חזק
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • רבע כפית ציפורן
  • 1 כפית גראמאסלה

הוראות הכנה

בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה כ-4 דקות את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמן שמן ולאחריו את הדבש וממשיכים להקציף במהירות מעט נמוכה יותר כדקה.

בקערה נפרדת, מערבבים את כל התבלינים עם הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייהומוסיפים למסה שבמיקסר ומערבבים.

מוסיפים את כוס חליטת התה ומערבבים כדקה עד קבלת מסה הומוגנית.

מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית בבקה אחת

אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כ- 40 דקות.

בהגשה מומלץ לפדר במעט אבקת סוכר

תגובות