מתכון

עוגת דבש קלאסית מפתיעה בקלי קלות

הסוד בעוגה הזו זה תוספת הקפה שמעדנת מעט את טעם הדבש ומוסיפה לחות לעוגה, כך שאם אתם לא מחובבי ז'אנר עוגות הדבש, אתם תאהבו אותה. מתכון של מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות אינגליש 30
עוגת דבש
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
  • 3 גרם סודה לשתייה (1/2 כפית)
  • 3 גרם קינמון (1/2 כפית)
  • 1 כפית מחית / תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 320 גרם דבש (1 כוס פחות 2 כפות)
  • 180 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם שמן קנולה ( 1כוס)
  • 240 גרם קפה נמס חזק וחם (1 כוס)

הוראות הכנה

מנפים יחד את החומרים היבשים (אבקות): קמח תופח, סודה לשתייה וקינמון.

מקציפים ביצים, וניל, סוכר ודבש עד לקבלת לקצף בהיר ותפוח.

מוסיפים שמן וחמאה בהדרגה.

מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים רק עד שנטמע בתערובת.

מוסיפים קפה חם ומערבבים.

אופים ב- 160 מעלות 40-50 דקות. במידה והעוגות משחימות במהירות ניתן להוריד חום ל-150 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ