מבשלים עם ילדים: מתכונים לראש השנה

יין רימונים, דובשניות מתוקות או תפוחים בקרמל - מי אמר שילדים רק צריכים לאכול את מטעמי החג? הם גם יכולים להכין אותם יחד איתכם

רחל אלג'ים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רימונים
רימוניםצילום: Nitr/Dreamstime.com
רחל אלג'ים

הנה שוקעת החמה בפעם האחרונה על השנה העברית, מה שאומר שאנחנו בעיצומה של תקופת חשבון הנפש והסיכומים. ובכן, אחרי שהבת שלי החליטה על דעת עצמה לעשות לי הפתעה במטבח, שכללה מרגרינה מעורבבת היטב עם סוכר וסוכריות צבעוניות מרוחות על תפוח, הבנתי שהילדה רוצה קצת לבלות עם אימא במטבח. החלטתי שזה הזמן לעשות נסיונות לקינוחי החג ואתם מוזמנים ליישם את התוצאות. אל פחד - המתכונים פשוטים הרבה יותר ממה שהם נראים.

» ראש השנה 2019 – לכל האירועים
» מה עושים עם הילדים בראש השנה
» טיולים לראש השנה
» מסיבות לראש השנה
» ארוחות ראש השנה במסעדות

» מדריך הילדים השלם - הארץ

יין רימונים תוצרת בית - באקט חינוכי יוצא דופן דברנו קצת על דברים שמזכירים את החג והבת הקטנה זכרה היטב את הדבש והתפוח, הרימון, היין והפירות היבשים. עכשיו החלטנו לחפש מתכונים מתאימים. ליין רימונים תוצרת בית למשל לוקח שבועיים להיות מוכן. יצאנו למשימה מצוידות בסלסילה, חזרנו הביתה עם שני רימונים והתחלנו לפצלח ולהפריד את הגרגרים (טיפ: מומלץ לעשות זאת במרפסת עטופים בחולצות הדהויות שאבא מסרב להיפרד מהן), הישר לתוך קערה. אל תוך בקבוק זכוכית שפכנו מים רותחים עד למחצית במטרתה להמס את הסוכר והוספנו על כל כוס רימונים כוס סוכר. ערבבנו היטב, סגרנו את פתח הבקבוק בבד, הידקנו בגומיה, הדבקנו מדבקה מקושטת, שלחנו למקרר למשך שבועיים, ולא שכחנו להודות לגננת שבזכותה יש לנו בקבוקון יין כזה בשמונה השנים האחרונות.

כוס יין מלאה ביין רימונים ורימון לידה
מתכון פשוט, אך דורש סבלנות. יין רימוניםצילום: Scamp/Dreamstime.com

דובשניות מתוקות - עכשיו התפנינו לאפיית דובשניות. הבת שלי היתה בשוק - מדי פעם משתרבבת לי מהפה, תוך כדי ביסבוס דגדוגי של לחייה, מן אמירה כזאת בדבר היותה דובשנית שאני מתכוונת לטרוף. "ועכשיו נכין עוד כמוני?" היא שואלת, "אין כמוך", אני מסבירה לה בסבלנות, "שברו את התבנית מיד כשנולדת", את זה אני דווקא זוכרת.

דובשניות מתוקות בצורת לב
ויש עוד זמן להכין תמרים. דובשניות לחגצילום: Nadiya Vlashchenko/Dreamstime.co

המצרכים: 4 כוסות קמח תופח, כוס סוכר, כוס דבש, כוס שמן, כוס קפה מוכן משתי כפיות קפה ומים חמים, כפית קינמון.

ההכנה: בוחשים את החומרים, מכינים בתבנית אפייה עטרות נייר וממלאים כל עטרה עד לחצי הגובה. יש לאפות בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות. כיוון שזה היה ממש מהיר, נשאר לנו זמן לתמרים ממולאים, משופדים וטבולים בשוקולד חם. האמת שמרגע זה אתם יכולים להפעיל את הדמיון שלכם, למלא את התמרים במה שבא לכם, לתקוע שיפוד, לטבול בשוקולד שהומס עם חמאה ולהניח על מצע נייר אלומיניום עד שזה מתקרר ומתקשה היטב. עכשיו יש לכם גם חטיף וגם קישוט לשולחן החג. למאותגרי הדימיון, כמה הצעות למילוי: למתחילים נציע חצי אגוז מלך. המתקדמים יכולים לערבב אגוזים טחונים עם טחינה גולמית וסילאן ולמלא - רק להקפיד שלא יהיה נוזלי מדי. מיטיבי הלכת מוזמנים לנסות תערובת אגוזים וגבינת עיזים, במקרה כזה אפשר להחליף את השוקולד הרגיל בלבן, העיקר שהידיים הקטנות יהיו עסוקות.

תפוחים מצופים בקרמל על מקל - אחרונה חביבה היא הפתעה שילדים קטנים אוהבים לגלות, אבל אתם הגדולים תאלצו להכין עבורם כי ההכנה מערבת התעסקות עם קרמל חם. את צמד המילים "תפוח בדבש" אפשר להבין בכל מיני אופנים. כל עוד הרעיון המרכזי של דבר עגול שקוע בדבר מתוק נשמר - השמיים הם הגבול. לאחר מכן הגיע רעיון התפוח המסוכר - גם טעים וגם יפה על שולחן החג. ו...שתהיה שנה מעולה.

תפוחים מצופים בקרמל על מקל
הפתעה שתמיד עובדת. תפוחים בקרמלצילום: Og-vision/Dreamstime.com

מצרכים: 10 תפוחי גרני סמיט קטנים, 1 כף חמאה, 2 כוסות סוכר, 2\1 כוס מים, כף מיץ לימון טרי, צבע מאכל אדום, 10 מקלות עץ (לא שיפודים), נייר צלופן ונייר אפייה.

אופן ההכנה: את התפוחים שוטפים ומנגבים היטב כדי שעודפי מים לא יקשו על הקרמל להצמד. בכל תפוח נועצים מקל (ניתן לקנות בחנויות חומרי יצירה) ומעמידים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. להכנת הקרמל, ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הסוכר והמים. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל זהוב. מוסיפים צבע מאכל אדום ומסירים מהאש. כל מה שנותר לכם כעת, הוא לטבול כל תפוח בקרמל האדום עד לכיסוי מוחלט ולהניח בעמידה על נייר האפייה (כדאי לרסס בקצת שמן). כשהתפוחים מתקררים, עוטפים כל אחד בצלופן למניעת חדירת לחות ומכניסים למקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ