מבשלים עם ילדים: ארוחת ערב משפחתית בסוכה

הסוכות כבר לא בנויות אותו דבר, אבל ארוחת ערב בסוכה היא עדיין דבר כיפי ומשמח - מתכונים לסלט בורגול ישראלי וביצה בקן שיגרמו לילדים לרצות לאכול בסוכה

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלט טאבולה שגם ילדים יאהבו
סלט טאבולה שגם ילדים יאהבוצילום: תומר אפלבאום
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

פעם, כשהיינו קטנים, בחג הסוכות היו לכולם סוכות בגינות ובחצרות הבתים. ולא סתם סוכות - סוכות שנבנו בעמל ויזע, וצופו במיטב שאריות הטקסטיל שהעניקו לנו הורינו, בידיעה שסדין זה לא ישוב עוד לשכון לבטחה בארון המצעים. הסוכות ההן גם היו מקושטות בשלל שרשראות ואורנמנטים מבהיקים ומנצנצים, ואף במבחר אלמנטים ייחודיים מעשה ידינו להתפאר. כמובן שהייתה בהן בדרך כלל נורה חשופה, משתלשלת מבין ענפי הסכך, מחוברת לבית מנורה עם חוט מאריך כאורך הגלות שמישהו העביר ממרפסת ביתו ועד לבית הארעי שלנו לאותם ימי סוכות, כדי שיהיה לנו אור להתכנס בסוכה בערבים. הסיבה לחגיגה בערב הייתה האירוע הגדול שבא בתום כל יום - ארוחת ערב בסוכה.

» חג סוכות 2019 – לכל האירועים
» מתכונים בסימן שבעת המינים
» אירועים עם הילדים בחול המועד

האם זה עוד קורה היום? מתחת לביתנו דווקא יש סוכה דומה, ואף בה שוכנים שלל קישוטים ואווירת חג. היא אמנם בנויה ממוטות מוכנים ובדים שמודפסת עליהן איזו ברכת חג תנ"כית, מחופה בסכך מחצלת מוזר ומוארת באור של פנסי תאורת חירום, אבל שמחה שורה בה, וילדי השכנים גם אוכלים בה ארוחות ערב. אבל כמה סוכות כאלה עוד ניתן למצוא בשכונות חילוניות? ובכל זאת, גם אם אין לכם ממש סוכה אלא משהו מאולתר במרפסת הדירה, ארוחת ערב בסוכה היא אירוע מלהיב עבור הילדים. הנה לפניכם הצעה לארוחת ערב נעימה, טעימה, מיוחדת ואפילו די בריאה.

למקומות, היכון, הכינו

הארוחה שלנו בנויה משני חלקים. הראשון, סלט סופר-ישראלי, על אף שמוצאו איפשהו באגן הים/המזרח התיכון (לבנון או סוריה כנראה) - סלט טאבולה. כדי לגרום לילדים הקטנים לחבב את הסלט הטעים והבריא הזה גרענו ממנו את הפטרוזיליה ועידנו אותו מעט על-ידי הגדלת כמות הבורגול שבו.

» מצרכים לסלט בורגול משפחתי גדול:

חבילת בורגול (500 גרם)
צרור גבעולי נענע גדול
2 לימונים
מלח
בצל בינוני
3 מלפפונים
שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

שוטפים את הבורגול היטב במים מספר פעמים. לאחר מכן משרים אותו בקערה עם מים למשך 60 דקות עד שיתנפח ויתרכך. בינתיים מפרידים את העלים מענפי הנענע ושוטפים אותם היטב. קוצצים דק דק. גם את המלפפונים והבצל יש לקצוץ דק דקיק.

מחכים שעה, סוחטים היטב את הבורגול ושמים אותו בקערה רחבה. בשלב זה אפשר (אם רוצים ואם הילדים לא מוכנים להתנסויות קולינריות) להפריד ולהכין חלק מהסלט במיוחד לילדים. זה יהיה החלק שבו יהיו מלפפונים, בורגול, תבלינים, שמן זית ולימון. הנענע והבצל ילכו לקערה של הגדולים. אם הילדים שלכם פתוחים לנסות דברים חדשים - מובטח שיאהבו גם את הגרסה המלאה של הסלט הזה.

לקערת "המבוגרים" מוסיפים את המלפפונים והבצל הקצוצים, וכמובן את שמן הזית, מיץ משני הלימונים, מלח (ואפשר גם פלפל) לפי הטעם, וזהו. מדובר בסלט מרענן, נהדר ובריא שיש לו סיכוי גבוה להפוך לאהוב במיוחד בכל משפחה ישראלית שתנסה אותו.

החלק השני של ארוחת הערב הוא להיט משנות ה-70, שכנראה הומצא או יובא לארץ ישראל על-ידי כוהנת בישול הילדים הגדולה רות סירקיס בספרה "ילדים מבשלים" - ביצה בקן. את התענוג הזה קל מאוד להכין ומסתבר שהוא עדיין מלהיב את הילדים בטעם ובקונספט.

» מצרכים למנת "ביצה בקן":

פרוסת לחם מכל סוג שתרצו
ביצה
מעט חמאה או שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

יוצרים בעזרת כוס או סכין צורת עיגול בליבת פרוסת הלחם. מחממים מעט את שמן הזית או החמאה במחבת. כשחם מניחים בעדינות את פרוסת הלחם במחבת. מאפשרים לה להיטגן קלות ואז פותחים את הביצה מעליה, כך שהחלמון ישפך ישירות לתוך החור והחלבון מסביב. מטגנים עד שהלחם והלבן מזהיבים משני הצדדים והצהוב הופך לקשה מעט. מגישים יחד עם הסלט (ולא לשכוח לצרף לצלחת זיתים, גבינה, עגבניות, או כל מה שיקשט את המנה וייטרף על-ידי הקטנים).

בתיאבון וחג שמח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ