קליל ובריא: מתכונים טבעוניים לסוכות

כל מי שסיים ארוחת חג כהלכתה יודע כמה קשה לקום מהספה אחריה. מזל שאפשר גם אחרת. מור סגל, בשלנית טבעונית מקייטרינג בת הרים בתל אביב, מציעה שולחן חג צבעוני על טהרת מתכונים מהטבע

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כרוב טבעוני של מור סגל
מרימים לירקות. ראש כרוב חגיגי של מור סגלצילום: מור סגל
עכבר העיר

אם אתם שמרנים ואדוקי מסורת קולינרית שמחייבת אתכם לציין ערבי חג עם מיטב הבשרים והדגים, הכתבה הזאת לא מיועדת לכם. אבל אם אתם מחפשים את האופציה הקלילה והבריאה שתשאיר את הגוף רענן, נטול רגשות אשם ומאושר, המתכונים הבאים עלולים להפתיע אתכם. במילים אחרות - לא ממש משנה אם אתם טבעונים או לא, הגיע הזמן לפתוח את הראש ולנסות לפנק את המשפחה עם מאכלים נטולי מוצרים מהחי, ולא פחות טעימים. מור סגל מ"בת הרים", קייטרינג טבעוני לאירועים קטנים בתל אביב, חלקה איתנו כמה מתכונים יצירתיים ומשביעים לארוחת סוכות, כולם על טהרת המטבח הטבעוני המתקדם. בתפריט: כדורי בטטה וצ'אטני דלורית, תבשיל שעועית לימה ומרווה, ראש כרוב מפואר עם כתר חומוס, וקראמבל פירות צלויים עם קרם קשיו ופיצוחים. כנסו למטבח ותודו לנו אחר כך.

» סוכות – לכל האירועים, הפסטיבלים וההמלצות לחג
» איפה אוכלים בחול המועד סוכות?
» מה מבשלים לסוכות? כל ההצעות והרעיונות
» פסטיבלי ילדים בסוכות
» עד 30 שקלים: איך להעביר את סוכות בזול?

כדורי בטטה בצ'אטני דלורית 
(4 מנות, כ-20 כדורים)

מצרכים לכדורי הבטטה:

2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לרבעים
כוס קמח תירס
2 כפות קמח חיטה מלאה
2 כפות זרעי פשתן, מושרה ב-2 כפות מים רותחים למשך 10 דקות
קורט קטן קארי
קורט מלח
קורט פלפל
מעט שמן זית לצריבת הכדורים לאחר ההכנה

לצ'אטני דלורית:

1 דלורית גדולה קלופה וחתוכה גס
1/2-1/4 כוס חלב שקדים
חופן קשיו
1 כף חרדל
1 כף רוטב סויה
קורט קטן צ'ילי
קורט מלח

הוראות ההכנה:

1. מאדים את הבטטות בסיר אידוי או מבשלים במים עד לריכוך מלא ומסננים היטב מהנוזלים.
2. מועכים עם מועך פירה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים וצרים כדורים. 3. מאדים את הכדורים בסיר אידוי למשך 15-20 דקות. אפשר להניח אותם על עלי סלרי או מנגולד או על פרוסות תפוחי אדמה כדי שלא ידבקו לסיר.
4. לאחר האידוי מצננים את הכדורים, מעבירים למחבת וצורבים כמה דקות עד להשחמה קלה.
5. מכינים את הצ'אטני: שמים את כל חומרי הצ'אטני בבלנדר ומעבדים עד לקבל מרקם חלק וקרמי. אפשר להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
6. מניחים את כדורי הבטטה החמים על הצ'אטני הקר ומגישים.

כדורי בטטה טבעונים של הבשלנית מור סגל
כל המשפחה תתחבר. כדורי בטטה וצ'אטני דלוריתצילום: מור סגל

תבשיל של שעועית לימה ביין לבן ומרווה
(4 מנות)

מצרכים:

2 כוסות שעועית לימה, מושרית ללילה ומבושלת עד ריכוך
1 כוס יין לבן
4-6 עלי מרווה טריים
קורט זרעי כמון
קורט שמרי בירה
שמן זית
קורט מלח

הוראות ההכנה:

1. קולים במחבת יבשה את זרעי הכמון לזמן קצר, מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת, שמן הזית, כוס היין, שמרי בירה והמלח.
2. מטגנים את השעועית תוך ערבוב קל, מוסיפים מעט מים ומצמצמים עד קבלת רוטב עדין.

פירה שעועית לימה של הבשלנית מור סגל
חומר גלם מגוון. פירה משעועית לימהצילום: מור סגל

ראש כרוב בכתר חומוס, תאנים ושקדים קלויים
(4 מנות)

מצרכים:

1 ראש כרוב בינוני
1/2 בצל, קצוץ
5 כפות שמן זית
קורט קטן אגוז מוסקט
קורט קינמון
קורט קארי
קורט מלח
קורט פלפל
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים ללילה ומבושלים עד לריכוך או חומוס קפוא או מקופסת שימורים
3 כפות שמן זית

להגשה:

7 תאנים טריות
1/2 כוס שקדים, קלויים

הוראות ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן הזית עם גרידת אגוז מוסקט, הקינמון והקארי.
2. מוסיפים את ראש הכרוב, מכסים במים ומבשלים במשך שעה.
3. בתום הבישול מעבירים את הכרוב ללא הבצל לתבנית משומנת, ומשחימים בתנור במשך שעה בחום 200 מעלות.
4. מערבבים את גרגרי החומוס בקערה עם 3 כפות שמן זית, מעט אגוז מוסקט מגורר, קינמון מלח ופלפל.
6. מפזרים את גרגרי החומוס מסביב לראש הכרוב ומעטרים בתאנים חתוכות ובשקדים הקלויים.

ראש כרוב של מור סגל
מנה יפה ומלאת טעמים. ראש כרוב של מור סגלצילום: מור סגל

קרמבל תפוחים וקרם קשיו ופיצוחים מסוכרים
(4 מנות)

מצרכים:

4 כפות סוכר
1 תפוח
1 אפרסק
1 אגס
קורט קינמון 
2 כפות סוכר

לפיצוחים המסוכרים:

1 כוס שקדים 
1/2 כוס זרעי דלעת
4 כפות סוכר

לקרם הקשיו:

1.5 כוסות קשיו מושרה ללילה
3 כפות סילאן או ממתיק אחר
מעט מים - לפי רמת הסמיכות הרצויה

הוראות הכנה:

1. חותכים את הפירות לרבעים וצולים במחבת עם הסוכר והקינמון עד השחמה וריכוך.
2. מכינים את הפיצוחים: קולים את השקדים והזרעים במחבת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים על אש קטנה על שהסוכר נמס ומצפה את השקדים והזרעים. מעבירים לקערית לצינון.
3. מכינים את קרם הקשיו: טוחנים את הקשיו המושרה בבלנדר עם מעט מים וסילאן עד לקבלת קרם חלק.
4. בצלחת קטנה מניחים כף מקרם קשיו, מסדרים מעל רבעי פרי ומעטרים בפיצוחים המסוכרים.

קאמבל תפוחים וקרם קשיו על מפה לבנה
לא מוותרים על מתוק. קרם קשיו של מור סגלצילום: מור סגל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ