בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על אהבה, שנאה ובמיה דביקה

יש שסלדו ממנה, אחרים התמכרו אליה אבל כולם קראו לה בשמות: במיה או אוקרה, גמבו ואפילו אצבעות הגברת. אסף שנער, השף של חוות צוק מספר את סיפורו של הירק שאו אוהבים מאוד או מאוד לא

2תגובות

קצת על הירק את סיפורה של הבמיה היה נכון יותר לכתוב אי שם לפני ארבעה חודשים, שכן במיה היא צמח של קיץ. הכל מתחיל בפריחה שנמשכת יום אחד בלבד, של פרח צהוב, ממנו מתפתח הפרי (שנאכל כירק) בצורת תרמיל מלא גרעינים. חלק מהחוקרים מאמינים כי מקור הבמיה בדרום אסיה בעוד אחרים יתעקשו כי מקורה דווקא במערב אפריקה, שכן סימנים ראשונים לגידולה ותרבוּתה מתגלו באתיופיה ובמערב אפריקה, שם ניתן לה גם שמה המקורי – אוקרה. לימים, כאשר הגיעה הבמיה לאמריקה קיבלה גם את השם "גמבו" על שם תבשיל מרק פירות הים או העוף מדרום...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו