ארבעה מתכונים שוברי שגרה עם תפוחי אדמה

תפוח אדמה מאז ומעולם היה מקור לנחמה. חלקינו נכנעים בקלות בלתי נסבלת לתפוד חם שיצא הרגע מהתנור, או לצלחת צ'יפס חמה וטרייה. אז למה שלא תשדרגו את מתכוני תפוח האדמה שלכם?

אסף שנער, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אסף שנער, שף אורח

תפוחי אדמה מהווים את אחד מהמקורות המרכזיים לתזונת מעל לביליון בני אדם בעולם ומשיגים את המקום השלישי והמכובד אחרי החיטה והאורז ברשימת מקורות המזון החשובים. הוא גם בין חומרי הגלם היחידים שנמצא בכל תפריט כמעט בעולם, מסין ועד דרום אמריקה, מאוסטרליה עבור באירופה ועד לאפריקה. ולא בכדי.

בשווקים בעולם אפשר למצוא למעלה מ- 4000 סוגים של תפוחי אדמה למאכל. רובם גדלים בהרי האנדים של פרו, בוליביה ואקוודור. החוקרים מאמינים כי תפוחי האדמה בויתו לראשונה לפני 8000 שנה ובמהלך השנים עברו התאמות ופיתוחים לזנים השונים זה מזה בטעמם, צורתם, צבעם ומרקמם, והפכו לאבות תפוחי האדמה המוכרים לנו היום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ