אבוקדו: החמאה הירוקה של הטבע

המרקם החמאתי-קרמי הפך את האבוקדו למעדן מבוקש, והוא יכול להיות פתרון מצוין למבקשים להפחית מצריכת השומן מן החי. עם תחילת עונת האבוקדו הנה כמה דברים שכדאי לדעת עליו

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית פנסו

רבים מתייחסים לאבוקדו כאל ירק, אף שהוא פרי לכל דבר. אלא שהוא שונה מפירות אחרים לא רק ב-20% השומן שהוא מכיל, אלא גם בעובדה שתכולת הסוכר בו פוחתת ולא גדלה עם ההבשלה. תכונה נוספת שמבדילה את האבוקדו ממרבית הפירות - הוא אינו מבשיל על העץ, אלא רק לאחר שנקטף. כך נוצר הנוהג להשתמש בעץ כמקום אחסון, עד הזמן הראוי לקטיף. הפרי נמכר בוסר ומבשיל בתוך כמה ימים בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ