מתכון: סלט ברוקולי טרי בהשראה איטלקית

מתכון לסלט ברוקולי טרי עם צימוקים וצנוברים ברוטב חמוץ מתוק בהשראה איטלקית

רונית פנסו
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ברוקולי
צילום: לימור לניאדו תירו
רונית פנסו

רוטב חמוץ מתוק מתקשר בארץ למטבח הסיני, אך במקרה זה ההשראה מגיעה מהמטבח האיטלקי, שם השילוב של צימוקים וצנוברים מעטר לרוב תרד מוקפץ. כאן הוא מתפקד בהצלחה לא פחותה עם ברוקולי טרי, או קפוא. הברוקולי משנה את צבעו זמן קצר לאחר הוספת הרוטב, ולכן כדאי לעשות זאת ממש לפני ההגשה.

חומרים:

2 ראשי ברוקולי טרי, חתוך ל"פרחים" קטנים, אם אין לכם ולא מצאתם בסופר אפשר גם שקית בינונית של ברוקולי קפוא שהופשר

לרוטב:

4 כפות סוכר

3 כפות מים

3 כפות יין לבן יבש

2 כפות חומץ יין לבן

חצי כפית מלח

רבע כוס צימוקים בהירים שהושרו בשתי כפות יין אדום

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות צנוברים מטוגנים קלות

הכנה:

מרתיחים מים עם כפית מלח בסיר בינוני.

מכניסים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים כמה דקות, עד שצבעם משתנה לירוק עז.

מוציאים את פרחי הברוקולי ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. כשפרחי הברוקולי קרים, מסננים ומעבירים לקערת הגשה. בברוקולי קפוא התהליך דומה, אך זמן הבישול צריך להיות קצרצר.

מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן את הסוכר, המים, היין הלבן, חומץ היין והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.

מוסיפים את הצימוקים ואת הפלפל השחור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

יוצקים את רוטב הצימוקים על הברוקולי, זורים מעל את הצנוברים ומגישים מיד.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ