בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט לוביה עם עגבניות, בצל ונענע של עומר מילר

מרכיבים: 1 כוס לוביה יבשה מושרית במים 12 שעות, 1/2 ק"ג לוביה טרייה, שטופה ונקייה, 1/4 ק"ג שעועית טורקית רחבה, 1 כוס עגבניות שרי תמר, 1/2 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות, 1 כוס בצל לבן קצוץ דק, 1 כוס עלי נענע

תגובות

מרכיבים

1  כוס לוביה יבשה מושרית במים 12 שעות
1/2 ק"ג לוביה טרייה, שטופה ונקייה
1/4 ק"ג שעועית טורקית רחבה
1 כוס עגבניות שרי תמר
1/2 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
1 כוס עלי נענע
6 שיני שום קצוצות
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור

ההכנה

מניחים את הלוביה היבשה בסיר, מוסיפים שמן זית, מעט מלח לבישול ומים כדי כיסוי ועוד כ-1 סנטימטר. מבשלים שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת. מסננים ושומרים בצד.

חולטים את הלוביה הטרייה במשך שתי דקות במי מלח רותחים. מוציאים, מסננים ומעבירים מיד לקערת מי קרח. חותכים את השעועית הטורקית לרצועות ארוכות מבלי לבשלה. חותכים את עגבניות השרי לרבעים.

מעבירים לקערה גדולה את שלושת סוגי השעועית ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו