מתכון: סלט לוביה עם עגבניות, בצל ונענע של עומר מילר

מרכיבים: 1 כוס לוביה יבשה מושרית במים 12 שעות, 1/2 ק"ג לוביה טרייה, שטופה ונקייה, 1/4 ק"ג שעועית טורקית רחבה, 1 כוס עגבניות שרי תמר, 1/2 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות, 1 כוס בצל לבן קצוץ דק, 1 כוס עלי נענע

רונית ורד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

מרכיבים

1  כוס לוביה יבשה מושרית במים 12 שעות
1/2 ק"ג לוביה טרייה, שטופה ונקייה
1/4 ק"ג שעועית טורקית רחבה
1 כוס עגבניות שרי תמר
1/2 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
1 כוס עלי נענע
6 שיני שום קצוצות
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור

ההכנה

מניחים את הלוביה היבשה בסיר, מוסיפים שמן זית, מעט מלח לבישול ומים כדי כיסוי ועוד כ-1 סנטימטר. מבשלים שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת. מסננים ושומרים בצד.

חולטים את הלוביה הטרייה במשך שתי דקות במי מלח רותחים. מוציאים, מסננים ומעבירים מיד לקערת מי קרח. חותכים את השעועית הטורקית לרצועות ארוכות מבלי לבשלה. חותכים את עגבניות השרי לרבעים.

מעבירים לקערה גדולה את שלושת סוגי השעועית ואת שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומגישים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ