מתכון: סלט בורגול עם תרד ופירות מיובשים בווינגרט

סלט בורגול בסגנון טאבולה עם מרכיבים שונים לגמרי ועם טוויסט מתקתק וחגיגי ברוטב ויניגרט מיוחד על בסיס דבש

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט בורגול עם תרד ופירות מיובשים בווינגרט דבש ושום
לימור לניאדו תירוש

חומרים ל-6 מנות:

  • כוס בורגול בינוני
  • 15 יחידות משמש מיובש, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • חצי כוס צימוקים שחורים קטנים
  • חצי כוס קשיו קלוי קצוץ
  • צרור גדול של תרד צעיר

לוויניגרט:

  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כוס מיץ לימון
  • כף דבש
  • שן שום קצוצה
  • חצי כפית מלח

הכנה:

שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של כף אחת, ומניחים לבורגול לתפוח למשך 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם.

לאחר עשרים דקות טועמים, אם הבורגול קשה מוסיפים עוד כף מים חמים ומשהים לעוד עשר דקות.

מערבבים את הבורגול עם משמשים קצוצים, צימוקים וקשיו קצוץ. שוטפים את עלי התרד הצעירים, מייבשים במייבש חסה ומוסיפים לקערה.

מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט, מוסיפים לקערה, מערבבים היטב ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ